Blog

Gürcistan Vatandaşları

Gürcistan vatandaşları için Türkiye vizesi almak mecburi değildir. Gürcistan vatandaşlarının tabi olduğu vize uygulamaları gereği vize almadan pasaportla Türkiye’ye giriş yapmaları mümkündür.

Gürcistan vatandaşlarının Türkiye’de kalma süreleri için 180 gün içerisinde 90 gün olarak sınırlandırılmıştır. Bu süreyi aşmak durumunda olanlar zaman aşımından önce ya çıkış yapmalılar ya da ikamet tezkeresi (oturum izni) için başvurmalıdırlar. 90 günü doldurarak ikamet izni almadan çıkış yapanlar tekrar girmek için 90 gün beklemek zorundadır.

Sorularınızı facebook sayfamızı beğenerek mesajlardan özel olarak sorabilirsiniz; https://www.facebook.com/t4danismanlik/

En geç 24 saat içerisinde cevaplamaya çalışıyoruz.


Gürcistan Vatandaşları İçin Çalışma İzni

Tüm yabancı uyruklular gibi Gürcistan vatandaşları da çalışabilmek için Çalışma Bakanlığı’ndan izin almak durumundadır. Gerekli sağlayan bir iş yeri bulunduğu takdirde şirket ve vekaletname ile birlikte çalışma izni başvurusunu T4 Danışmanlık olarak yapmaktayız.

Çalışma İzni Maliyeti; 750 TL (Çeviriler ve bakanlık harcı dahil, ikamet tezkeresi hariç)

Gürcistan Vatandaşları İçin Oturma İzni – İkamet Tezkeresi

180 gün içerisinde 90 günü dolduran Gürcistan vatandaşları Türkiye’de daha uzun süre kalmak için oturma izni almak mecburiyetindedir. Oturma izni maliyeti ise süresine göre aşağıdaki gibidir;

SÜRE İkamet Harcı İkamet Defteri Vize Harcı
6 Aylık 50 USD 72 TRY 458,80 TRY
1 Yıllık 80 USD 72 TRY 458,80 TRY

Gürcistan Vatandaşlarının Oturma İzni İçin Gerekli Belgeler

Gürcisan vatandaşlarının ikamet tezkeresi için gerekli belgeleri öğrenmek için bize ulaşabilirsiniz. Sigortayı bizden yaptıran müşterilerimize danışmanlık ücretsizdir.

 

0
  Benzer Yazılar