Kazakistan Vatandaşları

Kazakistan uyruklu yabancılar özellikle Rusça’ya hakim oldukları için en çok tercih edilen yabancı personelin başında gelir. Çalışma amacıyla gelenler olduğu gibi sadece sezonluk ikamet amaçlı gelenlerde bulunmaktadır.

Kazakistan Vatandaşları Türkiye’de Ne Kadar Kalabilir?

Kazakistan uyruklu yabancılar 180 gün içinde 90 gün kalabilir fakat her bir girişleri 30 günü aşmamalıdır. Yani 1 ay dolmadan çıkış yapmak durumundalar. Uzun süreli kalmak için ise ikamet izni almalıdırlar.

Kazakistan Uyruklular İçin İkamet İzni Ne Kadar?

Kazakistan vatandaşlarının oturum izni masrafı süresine göre aşağıdaki gibidir;

Süre İkamet Harcı Defter Bedeli Vize Harcı Toplam
1 Ay 56 TRY 63 TRY 0 111 TRY
3 Ay 78 TRY 63 TRY 0 133 TRY
6 Ay 112 TRY 63 TRY 0 167 TRY
1 Yıl 190 TRY 63 TRY 0 245 TRY

NOT; Fiyatlara danışmanlık hizmeti, fotoğraf ve vb giderler dahil değildir, sadece resmi harçların toplamıdır.

Kazakistan Uyruklulara İkamet Tezkeresi İçin Gerekli Evraklar

İkamet tezkeresi için gerekli evraklar ikamet tezkeresinin türüne göre değişiklik gösterir, turistik ikamet tezkeresi için gerekli evraklar aşağıda olup diğer türler için bizimle iletişime geçiniz;

  • Dilekçe (tarafımızca doldurulacaktır)
  • Başvuru formu (tarafımızca doldurulacaktır)
  • Vergi numarası (tarafımızca temin edilecektir)
  • Kalınacak her ay için 500 dolar döviz bozdurma beyannamesi veya banka hesap dökümü
  • 4 Fotoğraf
  • Kira sözleşmesi örneği
  • Ev sahibinin kimlik fotokopisi
  • Tapunun fotokopisi
  • Başvuru sahibinin pasaportunun fotokopisi

T4 Özel Eğitim ve Yönetim Danışmanlık Ltd.Şti

Tel1: 0541 656 27 37
 Tel2: 0242 237 0407
E-mail:[email protected]

Sorularınızı facebook sayfamızı beğenerek mesajlardan özel olarak sorabilirsiniz; https://www.facebook.com/t4danismanlik/

En geç 24 saat içerisinde cevaplamaya çalışıyoruz.


0
  Benzer Yazılar