Rus Vatandaşları Türkiye’de Ne Kadar Kalabilir?

Rus vatandaşları Türkiye’de 180 gün içerisinde toplam 90 günü geçmemek kaydıyla 60 gün kalabilir. Yani vizesiz Türkiye’ye giren bir Rus vatandaşı 60 gün çıkış yapmadan ve ikamet izni almadan kalabilir. Bu süre dolmadan tekrar çıkış giriş yapmalı veya ikamet izni almalıdır.

Sorularınızı facebook sayfamızı beğenerek mesajlardan özel olarak sorabilirsiniz; https://www.facebook.com/t4danismanlik/

En geç 24 saat içerisinde cevaplamaya çalışıyoruz.


Toplamda 90 günü tamamlayan Rus Vatandaşları ikamet izni almadıkları taktirde çıkış yapıp 90 gün giriş yapmadan beklemek zorundadır.

Rus Vatandaşlarının Oturum İzni (İkamet Tezkeresi) Ne Kadar?

Rus Vatandaşları oturum izni başvurusu sırasında ödemesi gereken tutarlar aşağıdaki gibidir; Rus vatandaşları 310 TL tutarındaki tek vize giriş harcından muaftır.

GÜNCELLEME

11 Nisan 2014 tarihinde çıkan yasa ile birlikte yabancılara Genel Sağlık Sigortası zorunluluğu getirilmiştir. Sigorta konusunda bilgi almak için firmamızın 0242 2370407numaralı telefonunu arayabilirsiniz.

 İkamet Harcı İkamet Defteri Toplam
3 Aylık 10 USD 58,5 TRL 95 TRL
6 Aylık 14,50 USD 58,5 TRL 105 TRL
1 Yıllık 25 USD 58,5 TRL 140 TRL

 

Rus Vatandaşlarının Turistik Oturum İzni İçin Gerekli Belgeler

Rus vatandaşlarının ikamet tezkeresi için gerekli belgeler aşağıdaki gibidir;

  • İkamet Tezkeresi Başvuru Formu
  • Dilekçe
  • 4 Fotoğraf
  • Vergi Numarası (tarafımızca sağlanmaktadır)
  • Noter tasdikli kira kontratı
  • Ev sahibinin kimlik ve tapu fotokopisi
  • Kira kontratı yoksa bir TC vatandaşının kefalet dilekçesi
  • Genel Sağlık Sigortası

T4 Danışmanlık olarak tüm başvuru ve dosya hazırlama işlemlerinize destek veriyor. Vergi numarasından sigortasına, noter tasdiklerine kadar tüm işlemler tarafımızca yapılmakta personelimiz size eşlik etmektedir.T4 Danışmanlık Yabancı Çalışma ve Oturum İzinleri

0
  Benzer Yazılar