Çalışma İzni Sonrası Adres Kayıt Zorunluluğu

Yurtdışı başvuru sonrası onaylanan çalışma izni sonrası ülkeye giriş yapan yabancının ülkeye giriş tarihinden itibaren en geç 20 gün içerisinde pasaport ve çalışma izni ile birlikte nüfus müdürlüğüne giderek kalacağı adrese kayıt yaptırması gerekmektedir.

Yatılı personel ise ev sahibi ile, lojmanda kalacak ise firma yetkilisi ile, kiracı ise kira sözleşmesi ve mevcutsa adına yapılmış olan elektrik, su vb abonelik sözleşmeleri ile birlikte gidilmesinde fayda vardır.

Yurtiçi başvurularda ise yabancı uyruklunun daha önceden çalışma izni veya ikamet izni var ise ve Nüfus Müdürlüğünde kaydını yaptırmış olduğu adresinde değişiklik yok ise herhangi bir bildirim yapmasına gerek yoktur.

0
  Benzer Yazılar

Yorum Ekle


*