Yabancı Oturma İzni

Yabancı oturma izni temel olarak ülkemizde kendisine verilen vize muafiyeti veya vize süresinden daha uzun süreli kalmak isteyen yabancıların alması gereken izne denir. Aynı zamanda ikamet tezkeresi de denmektedir ve aynı anlama gelir.

Yabancı oturma izni alınma amaçlarına göre farklılık gösterir ama en fazla rağbet gören turistik oturma izni ve çalışma amaçlı oturma iznidir.

Yabancı Oturma İzni Nasıl Alınır?

Yabancı oturma izni Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube’ye dilekçe ve başvuru formu ekinde verilen gerekli evraklar ve belgeler ile alınır.

Yabancı Oturma İzni İçin Hangi Evraklar veya Belgeler Lazım?

Yabancı oturma izni için gerekli evraklar amacına göre değişiklik göstermekle beraber öncelikle aşağıdaki evraklar gereklidir;

  • Dilekçe
  • Başvuru Formu
  • Pasaport
  • 4 Fotoğraf
  • Vergi Numarası
  • Adres Belgeleri
  • Kalacağı her bir ay için 500 dolar banka hesap defteri. 6 aylık başvuru için 3000 dolar, 1 yıllık başvuru için 6000 dolar bakiye gösterilmesi zorunludur.

Eğer yabancı oturma izni çalışma amaçlı alınacak ise bu belgelere şirket evraklarını da eklemek gerekmektedir.

Yabancı çalışma izni başvurusu için formların ve dilekçelerin doldurulması, gerekli evraklar ile birlikte dosyanızın hazırlanması için bizleri arayabilirsiniz; firmamız yabancı oturma izni danışmanlık hizmeti vermektedir.

 

0
  Benzer Yazılar
  • No related posts found.