Yabancı oturma izni – Oturum izni – Yabancı ikamet izni veya diğer adıyla ikamet Tezkeresi yabancı uyrukluların Türkiye’de kendilerine verilen vize süresinden daha uzun kalmak istemeleri durumunda ülkede geçici olarak ikamet etme hakkı veren belgedir. Temelde ikamet izinleri 6 farklı gruba ayrılmıştır.

Adresimiz; 

  • Bayındır Mah. 322.Sok. No 30/2 Muratpaşa Antalya
  • Molla Gürani Fatih İstanbul (İstanbul ofisinde ücretsiz danışmanlık hizmeti yoktur, sadece randevulu müşteriler kabul edilmektedir. Randevu almak için: 0541 656 2737)

Telefonlarımız;

  • 0242 237 0407
  • 0541 656 2737

Sorularınızı facebook sayfamızı beğenerek mesajlardan özel olarak sorabilirsiniz; https://www.facebook.com/t4danismanlik/

En geç 24 saat içerisinde cevaplamaya çalışıyoruz.

Yabancıların vize gecikme ceza ödemeleri için hesaplamalar Youtube sayfamızda ülke bazında anlatılmaktadır; T4 Danışmanlık Youtube Kanalı


  • 1- KISA DÖNEM İKAMET İZNİ
    • Turistik amaçlı ikamet
    • Tapu sahibi olan yabancılar
    • Tedavi amaçlı gelen yabancılar
    • Mahkemesi devam eden yabancılar
    • Türkçe kurslarına katılan yabancılar
    • Türkiyede üniversite eğitimini tamamlayanlar
  • 2- AİLE İKAMET İZNİ
  • 3- ÖĞRENCİ İKAMET İZNİ
  • 4- UZUN DÖNEM İKAMET İZNİ
  • 5- İNSANİ İKAMET İZNİ
  • 6- İNSAN TİCARETİ MAĞDURLARI İÇİN İKAMET İZNİ

Yabancı Oturma İzni Nasıl Alınır

Yabancı Oturum – İkamet İzni Almak

Yabancı oturma izni almak için öncelikle Göç İdaresi web sitesinin E-İkamet bölümünden girerek randevu almak ve gerekli evraklar ile birlikte randevu günü Göç İdaresi’nde bulunmak gerekir. Oturma izni için gerekli evraklar ikamet tezkeresi türüne göre değişiklik gösterir.

T4 Danışmanlık Yabancı Çalışma ve Oturum İzinleri

T4 Danışmanlık Yabancı Çalışma ve Oturum İzinleri

Bu arada hala bir çok yabancı uyruklu Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubeyi aramakta ve Emniyet Randevu sitemini sormaktadır. Fakat 2014 yılından itibaren yabancılar ile ilgili tüm işlemler Göç İdarelerinde yapılmakta ve E-İkamet randevuları Göç İdaresi E-İkamet sisteminden alınabilmektedir.

goc-idaresi-basvuru-formu-yazdirma

e-ikamet oturma izni başvuru formu çıktı alma sayfası

Öncelikle yapılması gereken özel sağlık sigortası yaptırıp e-ikamet sisteminden online olarak randevu almaktır. Randevu aldıktan sonra ise e-ikamet randevu sisteminden yabancı oturma izni başvuru formu çıktı olarak alınmalıdır.

Telefon veya tabletten giriş yapan bazı yabancıların oturma izni başvuru formunu yazdırmamaları ve gelen doğrulama mesajını sildikleri için de randevu bilgilerine ulaşamadıkları için problem yaşamaları çok sık rastlanan bir durumdur.

DİKKAT: Özel Sağlık Sigortasını bizden yaptıran müşterilerimizin randevularını ücretsiz alıyoruz.

0242 237 04 07 – 0541 656 2737 – [email protected]


Oturma İzni – İkamet Tezkeresi İçin Gerekli Belgeler

Gerekli evrak listesi her başvuru için farklıdır, size uygun olan türü belirleyip aşağıda inceleyebilirsiniz.

Kısa Süreli İkamet İzni İçin Gerekli Belgeler

Turistik Amaçlı Oturma İzni

  • Pasaport fotokopisi
  • İkamet izin başvuru formu (sistemden çıkıyor)
  • Özel sağlık sigortası
  • 4 biometrik fotoğraf
  • Yerleşim yeri belgesi
    • Kiracılar için noter tasdikli kira sözleşmesi
    • Misafir olanlar için noterden misafir taahhütnamesi
  • 18 yaş altı çocuklar için apostilli doğum belgesinin noter tasdikli tercümesi
  • 18 yaş altı çocuklar için anne veya babadan birisi yanında değil ise olmayan ebeveynin apostilli muvaffakatnamesi

Kira sözleşmesi ile birlikte tapu fotokopisi ve ev sahibinin kimlik fotokopisi de talep edilebilir.

Tapu Sahibi Yabancı İçin Oturma İzni

Türkiye’de taşınmazı, gayrimenkulu bulunan yabancı uyruklular aşağıdaki evrakları temin etmelidirler.

  • Pasaport fotokopisi
  • İkamet izin başvuru formu (sistemden çıkıyor)
  • Özel sağlık sigortası
  • 4 biometrik fotoğraf
  • Tapu fotokopisi
  • Tapu müdürlüğünden mülkiyet yazısı
 

Aile İkamet İzni İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport fotokopisi
  • İkamet izin başvuru formu (sistemden çıkıyor)
  • SGK provizyon belgesi
  • 4 biometrik fotoğraf
  • TC Vatandaşı eşin kimlik fotokopisi
    • Eş yabancı ise Pasaport ve çalışma izin kopyası
  • Evlilik cüzdanının ilk 4 sayfasının kopyası
  • TC vatandaşı eşin gelir belgesi
  • TC vatandaşı eşin vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • TC vatandaşı eşin adli sicil kaydı

Öğrenci İkamet İzni İçin Gerekli Belgeler

Türkiye’de taşınmazı, gayrimenkulu bulunan yabancı uyruklular aşağıdaki evrakları temin etmelidirler.

  • Pasaport fotokopisi
  • İkamet izin başvuru formu (sistemden çıkıyor)
  • Sağlık sigortası (İlk 3 ay içerisinde başlatılıp Göç İdaresine bildirilmeli)
  • 4 biometrik fotoğraf
  • Öğrenci Belgesi
  • 18 yaş altı için anne babadan apostilli muvaffakatname

Bize Ulaşın:

T4 Özel Yönetim Danışmanlık Ltd Şti

Bayındır Mah. 322.Sok No 30/2
Muratpaşa Antalya

Yorumlar

Yorum Ekle


*