Yabancı oturma izni – Oturum izni – Yabancı ikamet izni veya diğer adıyla ikamet Tezkeresi yabancı uyrukluların Türkiye’de kendilerine verilen vize süresinden daha uzun kalmak istemeleri durumunda ülkede geçici olarak ikamet etme hakkı veren belgedir. Temelde ikamet izinleri 6 farklı gruba ayrılmıştır.

Adresimiz; 

  • Bayındır Mah. 322.Sok. No 30/2 Muratpaşa Antalya
  • Molla Gürani Fatih İstanbul (İstanbul ofisinde ücretsiz danışmanlık hizmeti yoktur, sadece randevulu müşteriler kabul edilmektedir. Randevu almak için: 0541 656 2737)

Telefonlarımız;

  • 0242 237 0407
  • 0541 656 2737

Sorularınızı facebook sayfamızı beğenerek mesajlardan özel olarak sorabilirsiniz; https://www.facebook.com/t4danismanlik/

En geç 24 saat içerisinde cevaplamaya çalışıyoruz.

Yabancıların vize gecikme ceza ödemeleri için hesaplamalar Youtube sayfamızda ülke bazında anlatılmaktadır; T4 Danışmanlık Youtube Kanalı


  • 1- KISA DÖNEM İKAMET İZNİ
    • Turistik amaçlı ikamet
    • Tapu sahibi olan yabancılar
    • Tedavi amaçlı gelen yabancılar
    • Mahkemesi devam eden yabancılar
    • Türkçe kurslarına katılan yabancılar
    • Türkiyede üniversite eğitimini tamamlayanlar
  • 2- AİLE İKAMET İZNİ
  • 3- ÖĞRENCİ İKAMET İZNİ
  • 4- UZUN DÖNEM İKAMET İZNİ
  • 5- İNSANİ İKAMET İZNİ
  • 6- İNSAN TİCARETİ MAĞDURLARI İÇİN İKAMET İZNİ

Yabancı Oturma İzni Nasıl Alınır

Yabancı Oturum – İkamet İzni Almak

Yabancı oturma izni almak için öncelikle Göç İdaresi web sitesinin E-İkamet bölümünden girerek randevu almak ve gerekli evraklar ile birlikte randevu günü Göç İdaresi’nde bulunmak gerekir. Oturma izni için gerekli evraklar ikamet tezkeresi türüne göre değişiklik gösterir.

T4 Danışmanlık Yabancı Çalışma ve Oturum İzinleri

T4 Danışmanlık Yabancı Çalışma ve Oturum İzinleri

Bu arada hala bir çok yabancı uyruklu Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubeyi aramakta ve Emniyet Randevu sitemini sormaktadır. Fakat 2014 yılından itibaren yabancılar ile ilgili tüm işlemler Göç İdarelerinde yapılmakta ve E-İkamet randevuları Göç İdaresi E-İkamet sisteminden alınabilmektedir.

goc-idaresi-basvuru-formu-yazdirma

e-ikamet oturma izni başvuru formu çıktı alma sayfası

Öncelikle yapılması gereken özel sağlık sigortası yaptırıp e-ikamet sisteminden online olarak randevu almaktır. Randevu aldıktan sonra ise e-ikamet randevu sisteminden yabancı oturma izni başvuru formu çıktı olarak alınmalıdır.

Telefon veya tabletten giriş yapan bazı yabancıların oturma izni başvuru formunu yazdırmamaları ve gelen doğrulama mesajını sildikleri için de randevu bilgilerine ulaşamadıkları için problem yaşamaları çok sık rastlanan bir durumdur.

DİKKAT: Özel Sağlık Sigortasını bizden yaptıran müşterilerimizin randevularını ücretsiz alıyoruz.

0242 237 04 07 – 0541 656 2737 – [email protected]


Oturma İzni – İkamet Tezkeresi İçin Gerekli Belgeler

Gerekli evrak listesi her başvuru için farklıdır, size uygun olan türü belirleyip aşağıda inceleyebilirsiniz.

Kısa Süreli İkamet İzni İçin Gerekli Belgeler

Turistik Amaçlı Oturma İzni

  • Pasaport fotokopisi
  • İkamet izin başvuru formu (sistemden çıkıyor)
  • Özel sağlık sigortası
  • 4 biometrik fotoğraf
  • Yerleşim yeri belgesi
    • Kiracılar için noter tasdikli kira sözleşmesi
    • Misafir olanlar için noterden misafir taahhütnamesi
  • 18 yaş altı çocuklar için apostilli doğum belgesinin noter tasdikli tercümesi
  • 18 yaş altı çocuklar için anne veya babadan birisi yanında değil ise olmayan ebeveynin apostilli muvaffakatnamesi

Kira sözleşmesi ile birlikte tapu fotokopisi ve ev sahibinin kimlik fotokopisi de talep edilebilir.

Tapu Sahibi Yabancı İçin Oturma İzni

Türkiye’de taşınmazı, gayrimenkulu bulunan yabancı uyruklular aşağıdaki evrakları temin etmelidirler.

  • Pasaport fotokopisi
  • İkamet izin başvuru formu (sistemden çıkıyor)
  • Özel sağlık sigortası
  • 4 biometrik fotoğraf
  • Tapu fotokopisi
  • Tapu müdürlüğünden mülkiyet yazısı
 

Aile İkamet İzni İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport fotokopisi
  • İkamet izin başvuru formu (sistemden çıkıyor)
  • SGK provizyon belgesi
  • 4 biometrik fotoğraf
  • TC Vatandaşı eşin kimlik fotokopisi
    • Eş yabancı ise Pasaport ve çalışma izin kopyası
  • Evlilik cüzdanının ilk 4 sayfasının kopyası
  • TC vatandaşı eşin gelir belgesi
  • TC vatandaşı eşin vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • TC vatandaşı eşin adli sicil kaydı

Öğrenci İkamet İzni İçin Gerekli Belgeler

Türkiye’de taşınmazı, gayrimenkulu bulunan yabancı uyruklular aşağıdaki evrakları temin etmelidirler.

  • Pasaport fotokopisi
  • İkamet izin başvuru formu (sistemden çıkıyor)
  • Sağlık sigortası (İlk 3 ay içerisinde başlatılıp Göç İdaresine bildirilmeli)
  • 4 biometrik fotoğraf
  • Öğrenci Belgesi
  • 18 yaş altı için anne babadan apostilli muvaffakatname

Bize Ulaşın:

T4 Özel Yönetim Danışmanlık Ltd Şti

Bayındır Mah. 322.Sok No 30/2
Muratpaşa Antalya

Oturma İzni İle İlgili Sık Sorulan Sorular

Oturum İzni Almanın Maliyeti Nedir?

Oturum izni alırken karşınıza değişken maliyetler çıkacaktır. Her şeyden önce ülkelerin tabi oldukları uygulamalar ve harç grupları farklılık göstermektedir. Kimi ülkeler hem ikamet hem vize harcına tabi iken kimi ülkeler vize harcından muaf, bazı ülkeler ise ikamet harcından muaftır.

İkamet ile ilgili harç ve vergi tutarları bir sonraki soruya cevaben verilmiştir.

Diğer taraftan ise yabancının sosyal güvencesi yok ve özel sağlık sigortası yaptırması gerekiyor ise ayrıca sigorta masrafı doğacaktır. Sigorta ise kişin yaşına göre değişkenlik gösterir. Güncel fiyatları diğer soruya cevaben verilmiştir.

Oturum İzni Harçları Ne Kadar?

Vatandaşı olunan ülkeye göre harç ve vergi listesi aşağıdaki gibidir;

Ülke Vize Harcı İkamet Harcı İkamet Kartı Vize Muafiyeti
ABD 400,8 TL 80 USD 63 TL 90 gün / e-vize
Almanya 400,8 TL 80 USD 63 TL 90 gün
Azerbaycan 0 80 USD 63 TL 30 gün
Belarus 400,8 TL 36,5 USD 63 TL 30 gün
Belçika 400,8 TL 36,5 USD 63 TL 90 gün
Bosna Hersek 0 80 USD 63 TL 60 gün
Brezilya 400,8 TL 80 USD 63 TL 90 gün
Bulgaristan 400,8 TL 85 USD 63 TL 90 gün
Çek Cumhuriyeti 0 TL 0 TL 63 TL 90 gün
Çin 0 TL 80 USD 63 TL 30 gün / e-vize
Danimarka 0 TL 0 TL 63 TL 90 gün
Endonezya 0 TL 80 USD 63 TL 30 gün / e-vize
Ermenistan 0 TL 80 USD 63 TL 30 gün / e-vize
Estonya 400,8 TL 80 USD 63 TL 90 gün
Finlandiya 400,8 TL 80 USD 63 TL 90 gün
Fransa 400,8 TL 80 USD 63 TL 90 gün
Gürcistan 400,8 TL 80 USD 63 TL 90 gün
Hollanda 0 TL 80 USD 63 TL 90 gün / e-vize
Hırvatistan 400,8 TL 80 USD 63 TL 90 gün
Irak 0 TL 27 TL (11 usd) 63 TL 30 gün
İngiltere 0 TL 80 USD 63 TL 90 gün / e-vize
İran 0 TL 80 USD 63 TL 90 gün
İsveç 400,8 TL 80 USD 63 TL 90 gün
İsviçre 400,8 TL 80 USD 63 TL 90 gün
İtalya 400,8 TL 80 USD 63 TL 90 gün
İzlanda 400,8 TL 80 USD 63 TL 90 gün
Kanada 0 TL 80 USD 63 TL 90 gün / e-vize
Kazakistan 0 TL 80 USD 63 TL 30 gün
Kırgızistan 400,8 TL 80 USD 63 TL 90 gün
Letonya 400,8 TL 80 USD 63 TL 30 gün
Libya 400,8 TL 80 USD 63 TL 90 gün
Litvanya 400,8 TL 80 USD 63 TL 90 gün
Lübnan 400,8 TL 80 USD 63 TL 90 gün
Makedonya 0 TL 135 TL (56 usd) 63 TL 90 gün
Moldova 400,8 TL 80 USD 63 TL 90 gün
Özbekistan 400,8 TL 80 USD 63 TL 30 gün
Polonya 0 TL 80 USD 63 TL 90 gün / e-vize
Romanya 400,8 TL 80 USD 63 TL 90 gün
Rusya 0 TL 60 TL (25 usd) 63 TL 60 gün
Slovakya 400,8 TL 80 USD 63 TL 90 gün
Slovenya 400,8 TL 80 USD 63 TL 90 gün
Suriye 400,8 TL 0 TL 63 TL 90 gün
Tayland 400,8 TL 80 USD 63 TL 30 gün
Türkmenistan 400,8 TL 0
58,5 TL
63 TL 30 gün
Ukrayna 400,8 TL 80 USD 63 TL 60 gün
Yunanistan 400,8 TL 80 USD 63 TL 90 gün

Yabancı Sağlık Sigortası Fiyatları Ne Kadar?

Yabancı Sağlık Sigortası fiyatları devamlı güncellenmekle birlikte, şu anda aşağıdaki fiyatlar ile temin edebilirsiniz. Aşağıdaki linkten Facebook sayfamızı beğenen müşterilerimiz bizden ayrıca %10 indirim kazanacaktır.

%10 indirim için sayfamızı ziyaret edin; https://www.facebook.com/t4danismanlik/

YAŞ ERKEK BAYAN
0-18 147,25 TL 142,60 TL
18-25 147,25 TL 150,35 TL
26-30 189,10 TL 190,65 TL
31-35 204,60 TL 195,30 TL
36-40 207,70 TL 210,80 TL
41-50 271,25 TL 275,90 TL
51-60 393,70 TL 393,70 TL
61-65 666,50 TL 682 TL

Yabancı Oturum İzni İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Türkiye’de ikamet izni almak isteyen bir yabancı temelde olarak aşağıdaki 3 konuda destekleyici belge sunmak zorundadır;

  1. Adres
  2. Sosyal Güvence
  3. Yeterli Gelir

Her bir maddenin destekleyici evrakları kendi içerisinde farklılık gösterir; örneğin TC vatandaşı ile evli olan yabancı uyruklu adres olarak eşinin ikamet adresini, sosyal güvence olarak eşi üzerinden SGK provizyonu, gelir olarak ise eşinin maaş bordrosu ve ticari evraklarını sunabilir. Diğer taraftan turistik ikamet izni alacak olan yabancı ise bunlara karşılık kira sözleşmesi/tapu/misafir taahhütnamesi, özel sağlık sigortası ve banka hesabını destekleyici evrak olarak dosyaya koyabilir.

Tam detaylı bilgi için ilgili sayfamızı ziyaret edebilirsiniz; Yabancı Oturum İzni

Deport Cezasını Girerken Ödeyebilir miyim?

Konsolosluktan vize veya çalışma izni almadan gelirseniz ödeyemediğiniz gibi geri ülkenize gönderilirsiniz, hatta hakkınızda kaçak giriş işlemi bile yapılabilir. Sadece ve sadece pasaportunuzda vize var ise giriş yapıp cezanızı ödeyebilirsiniz.

Oturum İzni Başvurusunu Ne Zaman Yapmalıyım?

Yabancı oturum izni için yasal süre vatandaşı olduğunuz ülkeye göre değişir, kimi ülkeler girişten itibaren 30, kim ülkeler 60, kimi ülkeler ise 90 gün içerisinde başvuru yapmalıdır. Ülke listesi bilgi amaçlı aşağıda verilmiştir.

Ülke Vize Harcı İkamet Harcı İkamet Kartı Vize Muafiyeti
ABD 400,8 TL 80 USD 63 TL 90 gün / e-vize
Almanya 400,8 TL 80 USD 63 TL 90 gün
Azerbaycan 0 80 USD 63 TL 30 gün
Belarus 400,8 TL 36,5 USD 63 TL 30 gün
Belçika 400,8 TL 36,5 USD 63 TL 90 gün
Bosna Hersek 0 80 USD 63 TL 60 gün
Brezilya 400,8 TL 80 USD 63 TL 90 gün
Bulgaristan 400,8 TL 85 USD 63 TL 90 gün
Çek Cumhuriyeti 0 TL 0 TL 63 TL 90 gün
Çin 0 TL 80 USD 63 TL 30 gün / e-vize
Danimarka 0 TL 0 TL 63 TL 90 gün
Endonezya 0 TL 80 USD 63 TL 30 gün / e-vize
Ermenistan 0 TL 80 USD 63 TL 30 gün / e-vize
Estonya 400,8 TL 80 USD 63 TL 90 gün
Finlandiya 400,8 TL 80 USD 63 TL 90 gün
Fransa 400,8 TL 80 USD 63 TL 90 gün
Gürcistan 400,8 TL 80 USD 63 TL 90 gün
Hollanda 0 TL 80 USD 63 TL 90 gün / e-vize
Hırvatistan 400,8 TL 80 USD 63 TL 90 gün
Irak 0 TL 27 TL (11 usd) 63 TL 30 gün
İngiltere 0 TL 80 USD 63 TL 90 gün / e-vize
İran 0 TL 80 USD 63 TL 90 gün
İsveç 400,8 TL 80 USD 63 TL 90 gün
İsviçre 400,8 TL 80 USD 63 TL 90 gün
İtalya 400,8 TL 80 USD 63 TL 90 gün
İzlanda 400,8 TL 80 USD 63 TL 90 gün
Kanada 0 TL 80 USD 63 TL 90 gün / e-vize
Kazakistan 0 TL 80 USD 63 TL 30 gün
Kırgızistan 400,8 TL 80 USD 63 TL 90 gün
Letonya 400,8 TL 80 USD 63 TL 30 gün
Libya 400,8 TL 80 USD 63 TL 90 gün
Litvanya 400,8 TL 80 USD 63 TL 90 gün
Lübnan 400,8 TL 80 USD 63 TL 90 gün
Makedonya 0 TL 135 TL (56 usd) 63 TL 90 gün
Moldova 400,8 TL 80 USD 63 TL 90 gün
Özbekistan 400,8 TL 80 USD 63 TL 30 gün
Polonya 0 TL 80 USD 63 TL 90 gün / e-vize
Romanya 400,8 TL 80 USD 63 TL 90 gün
Rusya 0 TL 60 TL (25 usd) 63 TL 60 gün
Slovakya 400,8 TL 80 USD 63 TL 90 gün
Slovenya 400,8 TL 80 USD 63 TL 90 gün
Suriye 400,8 TL 0 TL 63 TL 90 gün
Tayland 400,8 TL 80 USD 63 TL 30 gün
Türkmenistan 400,8 TL 0
58,5 TL
63 TL 30 gün
Ukrayna 400,8 TL 80 USD 63 TL 60 gün
Yunanistan 400,8 TL 80 USD 63 TL 90 gün

Vize Süresi Geçti İkamete Başvurabilir miyim?

Eğer ilk girişte 30, 60 veya 90 günlük süre, veya 180 günde 90 günü tamamladınız ama başvuru yapmadıysanız randevu almak için yasal olarak ekstradan 10 gün süreniz var. Bu 10 günlük gecikmenin cezasını ödeyerek çıkış yapmadan başvuru yapabilirsiniz. Ama eğer 10 günlük ek süreyi de aştıysanız ve belgeleyebileceğiniz bir mazeretiniz (doktor raporu vb) yok ise çıkış giriş yapmaktan başka seçenek yok maalesef.

Çıkış yaparken de gecikme cezasını muhakkak ödemeniz gereklidir. Aksi durumda ceza ödemeyenler için 5 yıl süreyle ülkeye giriş yasağı konmaktadır ve bu cezanın buradan başka biri tarafından veya girişte sizin tarafınızdan ödenerek giriş yasağının kaldırılması mümkün değildir. Giriş yasağını sadece konsolosluktan alınacak vize veya çalışma izni kaldırır.

İkamet İznim Var Uzatmasını Ne Zaman Yapmalıyım?

İkamet izni geçerlilik tarihinin son 60 gününe girince başvuru yapabilirsiniz, son 60.günden itibaren son gününe kadar süreniz var.

İkamet İznimin Süresi Bitti Çıkış Yapmadan Uzatabilir miyim?

Eğer ikametinizin süresi 10 günden fazla geçmediyse evet ama 10 günden fazla gecikme var ise maalesef çıkış giriş yapmanız gereklidir.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Yorumlar

Yorum Ekle


*