Blog

Almanya Vatandaşları Oturma ve Çalışma İzni

Almanya vatandaşları Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra 90 gün vizesiz kalma hakkına sahiptir.

T4 Danışmanlık firması olarak turistik oturma izinleri, gerek tapu üzerinden oturma izinleri, TC vatandaşı ile evli olanlar için aile oturum izni, özel sektörde çalışan Alman uyruklular için ise çalışma izinleri konularında destek veriyoruz.

Almanya Vatandaşları İçin Oturma İzni

Alman uyruklular Türkiye’de 90 gün vizesiz kalma hakkına sahiptir. Fakat bu 90 günlük süreyi 180 gün içerisinde kullanmak durumundadır. Yani her girişte 90 günlük süre kazanılmaz. Türkiye’ye giriş yaparken ülke dışında 90 günden fazla kalmadıysanız bir önceki girişinizde kaldığınız süreyi bu 90 günden düşmeniz gerekir. 180 gün içerisinde 90 günü dolduranlar ya çıkış yapıp 90 gün Türkiye dışında kalmalı ya da oturma izni için başvuru yapmalıdır. Yapılan başvrular 6458 sayılı yabancıları koruma kanununa göre değerlendirilir.

Oturma İzni İçin Hangi Evraklar Gerekli?

Oturma izni başvuru türüne göre örneğin kiracılar için farklı, ev sahipleri için farklı, misafirler için farklı evraklar gerektirir. Detaylı bilgi için bizlere ulabilirsiniz; 0541 656 2737

Firmamız yabancı sağlık sigortasından gerekli olması durumunda yeminli tercüme hizmetlerine kadar her konuda hizmet vermektedir.

Almanya Vatandaşları İçin Oturma İzni Ücretleri?

Almanya vatandaşları eğer kendi ülkelerinde devlet güvencesi altında bir sağlık hizmeti alıyorsa bunu belgelemeli aksi durumda özel sağlık sigortası yaptırmalıdır. 1 yıllık sağlık sigortası fiyatları listede yaş gruplarına göre sunulmuştur.

YAŞFİYAT
18-25145 TL
26-30180 TL
31-35180 TL
36-40206 TL
41-45268 TL
46-50276 TL
51-55373 TL
56-60438 TL
61-651004 TL
Almanya Vatandaşları

 
Göç İdaresi tarafından tahsil edilecek vergiler ise 1 yıl için 80 USD + 89 TL olacaktır. 6 aydan 2 yıla kadar vergiler aşağıdaki gibidir, ek olarak 89 TL kart bedeli ödenecektir. Ayırca bir defaya mahsus 561 TL vize giriş harcı ödenmelidir.

SÜRE6 AY1 YIL2 YIL
VERGİ50 USD80 USD145 USD

Alman uyruklular ayrıca aile olarak başvurularda 18 yaş altı çocukların apostilli doğum belgelerinin ve evli çiftlerin apostilli evlilik belgelerinin noter tasdikli tercüme işlemleri için ek ücret ödeyebilirler.

 

Almanya Uyruklular İçin Vize İhlali ve Ceza Hesaplama

Alman uyruklular 180 günde 90 günü doldurduktan sonra çıkış yapar ise ceza ödemekle yükümlüdür. Ceza ödemeden çıkanlar 5 yıl boyunca Türkiye’ye giriş yapamaz. Ortalama ceza hesaplaması aşağıdaki gibi olacaktır;

İHLAL6 AY1 YIL2 YIL
CEZA100 USD + 89 TL + 561 TL160 USD + 89 TL + 561 TL290 USD + 89 TL + 561 TL
 

Almanya Uyruklular İçin V84 – Şartlı Giriş

Ceza ödeyerek çıkanlar 90 gün sonra ülkeye giriş yapabilir. 90 günlük süreyi beklemeden giriş yapmak isteyenler girişten sonra 10 gün içerisinde oturma iznine başvurumak şartı ile ülkeye giriş için V84 – Şartlı Giriş haklarını kullanmak isteyebilirler. Ama burada dikkat edilmesi gerek nokta şudur ki; şartlı girişte karar makamı pasaport polisidir, girişe izin verebileceği gibi engelleyebilirde.

 

Almanya Vatandaşları İçin Çalışma İzni

Alman uyrukluların çalışma izin koşulları ve minimum şartlar aşağıdaki gibidir;

  • Şirket sahibi veya ortağı ise 100bin Türk Lirası ödenmiş sermaye + 5 Türk vatandaşı çalışan
  • Özel sektörde çalışacaklar için çalışacağı firmanın sermayesi en az 100bin Türk Lirası olmalı ve en az 5 Türk çalışanı olmalı.
  • Ev hizmetlerinde çalışmak isteyen Almanya vatandaşı bayanlar için ise çalışacağı evde 13 yaş altı çocuk veya doktor raporu ile hastalığı veya engeli belgelenebilen hasta/yaşlı/engelli olmalıdır.
0

Yorum Ekle


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.