Blog Sayfa 10

Çalışma İzninin Reddi ve Ret Nedenleri

Yabancı çalışma izni başvuruları 6735 sayılı Uluslararası İşgücü Kanunu dikkate alınarak değerlendirilir. Çalışma izni reddi ve ret nedenleri de bu kanunun 9.maddesinde açıkça belirtilmiştir.

Kendi Nam ve Hesabına Çalışan Yabancılar İçin Çalışma İzni

Kendi nam ve hesabına çalışan yabancılar yani herhangi bir kişiye istihdam sağlamadan hizmet veya mal üretimini kendi başına yapanlar bakanlık tarafından ayrı bir kategori altından yabancı çalışma izni başvurusu yapabilmektedir.

Fakat bu yorumu bir çok yabancı uyruklu şahıs yanlış anlamış durumdadır. Buradan çıkacak sonuç herhangi bir çalışanı olmayan, SGK sicil numarası olmayan, e-bildirge yetkilis olmayan fakat vergi mükellefiyeti başlatan yabancının çalışma izni başvurusu yapacağı ve alacağı anlamına gelmemektedir.

Yabancı Çalışma İzninin Devri

Yabancı çalışma izninin devri mümkün mü yani başka bir firma veya işverene devredilebilir mi? Çalışma izinin süresi henüz dolmamış ise evet devredilebilir. Yabancı çalışma izninin devri için dikkat edilmesi gereken üç husus vardır;

Ülkelere Göre Yabancıların Türkiyede Kalış Süreleri

Yabancıların Türkiyede kalış süreleri ülkeler arası imzalanan ikili sözleşmelere göre belirlenmiştir. Bu sözleşmelere göre ülkelere aşağıdaki gruplara ayrılır. Listeden ülkenizi bularak Türkiyede vize sürenizi öğrenebilirsiniz.

Giriş Yasağı Sorgulama Deport Süresi Nasıl Hesaplanır

Vize ihlali sonrası giriş yasağı almış yani deport olmuş olanların süreleri nasıl hesaplanır? Giriş yasağı var mı yok mu nasıl sorgulanır? Giriş yasağı ne zaman kalkar? Tüm bu sorulara kısa kısa cevap verdik;

Türkiye’de yasal kalış süresini aştıktan sonra çıkış yapanlara, eğer 90 günden fazla ihlal yapmışlar ise para cezasını ödeseler dahi 90 gün ile 5 yıl arası giriş yasağı verilir.

Vatandaşlığa Uygun Daire Şartları

400 bin dolar değerindeki gayrimenkul ile vatandaşlık alımı süreci halen devam etmektedir. Bu arada bir çok detay kafa karışıklığına sebep olmakta. Bunlardan ilki gayrimenkulun değerinin değerinin ne kadar olması gerektiğidir.