Azerbaycan Vatandaşları Oturma ve Çalışma İzinleri

Azerbaycan vatandaşları ve azerbaycan uyruklular Türkiye’ye yerleşmek amacı ile gelen yabancıların en başında geliyor. Gerek kültürümüzdeki ortaklıklar, gerekse dil açısından çok fazla zorlanmayacak olmaları  Türkiye’yi seçmelerindeki en büyük etken.Türkiye’de ikamet edenler genel olarak kiracı veya misafir olarak oturma izni almakta, bir kısmı ise burada mülk edinmekte.

T4 Danışmanlık olarak gerek turistik oturma izinleri, gerek tapu üzerinden oturma izinleri hatta TC vatandaşı ile evli olanlar için aile oturum izni, özel sektörde çalışan Azeriler için ise çalışma izinleri konularında destek ...

Devamını Oku→

İran Vatandaşları Oturma Ve Çalışma İzinleri

İran vatandaşları ve İran uyruklular alternatif yaşam merkezi olarak en çok Türkiye’yi tercih ediyor. Türkiye’de ikamet edenler ağırlıklı olarak mülk edinerek oturma izni alırken, bir kısmı da kiracı olarak ikamet ediyor.

T4 Danışmanlık olarak gerek turistik oturma izinleri, gerek tapu üzerinden oturma izinleri hatta TC vatandaşı ile evli olanlar için aile oturum izni konularında, İran uyrukluların yabancı ortaklı ve tek başlarına şirket kuruluşlarında, özel sektörde çalışan İranlılar için ise çalışma izinleri konusunda destek veriyoruz.

İran Uyruklular ...

Devamını Oku→
ürk Vatandaşlığı Yeni Kanun

Türk Vatandaşlığı Başvuru Koşulları

Türk vatandaşlığı başvuru koşulları güncellendi. Yabancıların Türk vatandaşlığına geçişlerini düzenleyen kanun 19 Eylül 2018 tarihi itibariyle güncellenerek gerekli yatırım miktarları düşürüldü.

Güncellemeye göre;

  • Gayrimenkul alarak vatandaşlık başvurusu yapacakları için minimum tapu değeri 1 milyon dolardan 250 bin dolara düşürüldü
  • Banka mevduatıyla Türk vatandaşlığı başvurusu yapacaklar için minimum tutar 3 milyon dolardan 500 bin dolara
  • Sabit sermaye yatırımı 3 milyon dolardan 500 bin dolara
  • İstihdam şartı ise 100 kişiden 50 kişiye düşürüldü.

En uygun gayrimenkul kampanyaları ve vatandaşlık başvuruları için tarafımıza ulaşabilirsiniz; +90 541 656 2737 Devamını Oku→

Geçmişe Dönük Eski Tarihli Sağlık Sigortası

Geçmişe dönük eski tarihli sağlık sigortası ile başvurularınızdaki en büyük eksikliklerden birisini gideriyoruz. Göç İdaresi tarafından başlatılan yeni uygulama ile birlikte sistemden randevu aldığı gün sigorta yaptırmayanların başvuruları ya red ediliyor ya da 280 TL idari para cezası uygulanıyor. Fakat uygulamaya herhangi bir bildirim yapılmadan geçildiği için bir çok mağduriyet yaratmış durumda.

Bu durumda bazı sigorta firmaları 150 gün geriye dönük eski tarihli ...

Devamını Oku→

Yabancı Çalışma İzni İçin KEP-Kayıtlı Elektronik Posta ve E-İmza

Yabancı çalışma izni başvurusu yapmak için KEP yani kayıtlı elektronik posta ve E-imza zorunlu mu? 26 Şubat 2018 itibariyle evet, artık zorunlu.

GÜNCELLEME: 01/01/2019 tarihinden itibaren KEP zorunluluğu kaldırılmıştır. Sadece E-imza yeterli olacaktır. KEP yerine UETS yani Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi kullanılacaktır ama şu an için sistem hazır olmadığından herhangi bir zorunluluk yoktur.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan duyuru ile birlikte artık çalışma izni başvuruları e-devlet şifresi ile yapılamayacak. Bundan böyle artık başvuru yapanın ve vekilinin e-imza ...

Devamını Oku→

Çalışma İzni Nasıl Alınır?

GÜNCELLEME: 26 Şubat 2018 tarihi itibariyle vekaleten başvurular ve e-devlet sistemi üzerinden başvurular sonlandırılmıştır. Çalışma izni başvurusu yapacak işverenin e-imza ve KEP adresi alması zorunlu hale gelmiştir. Detaylı bilgi için; https://www.t4danismanlik.com/yabanci-calisma-izni-icin-kep-kayitli-elektronik-posta-e-imza-zorunlulugu/

GÜNCELLEME: 01/01/2019 tarihi itibari ile KEP zorunluluğu kaldırılmıştır.

Yabancı Çalışma İzni Nasıl Alınır?

Yabancı çalışma izni nasıl alınır sorusu şirket olarak en sık duyduğumuz soruların başında geliyor. Öncelikle şunu söylemek gerekir ki izin işveren veya şirket ortağı tarafından alınır. Çalışanın kendi adına serbest çalışma izni alma şansı yoktur. Sadece şirket sahibi olan ...

Devamını Oku→

Belirli Süreli İş Sözleşmesi Nasıl Olmalı?

Yabancı çalışma izni başvurusu sırasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslarası İşgücü Genel Müdürlüğü tarafından talep edilen evraklardan biri de Belirli Süreli İş Sözleşmesi olarak önemle dikkate alınmalıdır.

Belirli süreli iş sözleşmesi

 

Eğer başvuruyu vekaleten sizin adınıza bizim gibi bir danışmanlık firması yapıyor ise sözleşmeyi hazırlamak zaten firmanın yükümlülüğündedir. Ama siz kendiniz hazırlayacak iseniz bazı şekil şartlarına uymanız gerekmektedir.

  1. Sözleşme ibaresi hazırlanan evrağın en ...
Devamını Oku→
Kaçak Durumdaki Türkmenistan Vatandaşları

Türkmen uyruklular ülkede bulunan yabancılar arasında oldukça yüksek orana sahip. En büyük sorunları ise bir çoğunun oturma izni veya vize süresinin geçmiş olması ve kaçak durumda bulunmaları. Bu durumda kendi ülkelerine çıkış yapanların geri dönüşleri de maalesef sorun olmakta.

Fakat yeni tip Türkmen pasaportu olanlar kendi ülkelerine gitmek zorunda değildir. Vize ile İran, Rusya veya vizesiz Ermenistan’a havalimanında cezalarını ödeyerek çıktıkları takdirde Şartlı Giriş yaparak ve oturma izni alarak Türkiye’de yasal duruma geçiş yapabilirler.

Türkmenistan Vatandaşları Gürcistan’a Gidebilir mi?

Son zamanlarda özellikle İstanbul’da çok fazla danışmanlık firması veya takipçi Türkmen vatandaşları kasıtlı veya bilinçsiz olarak hatalı yönlendirmekte ve kendilerinin hem zaman hem de maddi kayba uğramalarına sebep olmakta.

Bu tarz firma ve şahıslar kaçak durumda olan Türkmen uyrukluları vizesiz olması sebebiyle Gürcistan’a göndermekte veya gitmelerini tavsiye etmektedir. Oysa ki Gürcistan Türkiye’den kaçak olarak ülkeye giriş yapanları kabul etmemekte ve geri göndermektedir.

Bu durumda  Türkiye’ye iade edilenler, Gürcistan giriş kaşesi basmadığı için ülkemizde de çıkış kaşelerinin iptal edilmesi ile birlikte C138 tahdit kodu ile Inad yolcu (kabul edilemez yolcu) durumuna düşmektedirler ve şartlı giriş yapmalarına maalesef izin verilemez.

Size T4 Danışmanlık olarak tavisyemiz sizden ücret karşılığı V84 – Şartlı Giriş yaptıracağını söyleyen firmalara itibar etmemeniz. Çünkü şartlı giriş dışarıdan bir firma veya şahsın müdahelesi ile kullanabileceğiniz bir hak değildir. Size bir defaya mahsus yasal olarak verilen bir hak olmak ile birlikte uygulama yetkisi pasapor kontrolü yapan polis kuvvetlerinin elindedir.

Yabancı Oturma İzni

Türkmenistan Uyruklular Hangi Ülkeye Çıkış Giriş Yapabilir?

Türkmenistan vatandaşları İran ve Rusya’ya vize ile Ermenistan’a vizesiz giriş çıkış yapabilir. Tükmenistan vatandaşlarının ceza ödeyerek çıkış yapsalar bile kendi ülkelerinden çıkmaları zor olmaktadır. Dolayısıyla onların kendi ülkeleri dışında başka bir ülkeye çıkış giriş yapmaları onların açısından daha iyi olacaktır.

Türkmenistan Vatandaşı Ne Kadar Ceza Öder?

Türkmenistan uyrukluların vize cezaları giriş yaptıkları yıla göre değişiklik gösterir. Ortalama hesaplama ise aşağıdaki gibidir;

TÜRKMENİSTAN VİZE İHALİ CEZASI
GİRİŞ YILI2016201520142013201220112010
CEZA TUTARI 500 TL450 TL400 TL400 TL350 TL600 TL2000 TL

Geçici Koruma Altındaki Yabancıların Çalışma İzinleri

Türkiye’de geçici koruma kapsamı altında bulunan yabancılar için yabancı çalışma izni başvurularında kolaylıuklar sağlanmıştır. 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu dahilinde mevsimlik tarım ve hayvancılık sektörü haricinde çalışacak olan koruma altındaki yabancılar için işverenler yabancı çalışma izni için başvuru yapabilir.

Mevsimlik tarım ve hayvancılıkta çalışacak olan geçici korumadaki yabancılar ise çalışma izni almak zorunda değildir. Onlar bağlı oldukları Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünü’ne başvurarak muafiyet belgesi alması yeterlidir.

Geçici Koruma Altındakilerin Çalışma İzni Başvurusu İçin Gerekli ...

Devamını Oku→

Moldova Vatandaşları

Moldova vatandaşları için oturma izni – ikamet tezkeresi ve yabancı çalışma izni konusunda firmamızdan her türlü desteği alabilirsiniz. Bu yazımızda Moldova vatandaşlarının Türkiye’de kalma sürelerinden oturma izni alınması sırasında doğabilecek masraflar, çalışma izni maliyetleri ve ceza hesaplamaları gibi konularda sizlere yardımcı olmaya çalıştık.

Moldovalı yabancılar ülkeye giriş yaptıktan sonra 90 gün serbest kalış süresine sahiptir. Bu süreden daha uzun kalmak isteyenler oturma izni almak zorundadır. Oturma izni almayan fakat bu süreyi aşanlar vize ihlal cezası ödeyerek ülkeden çıkış yapabilirler.

Vize ihlal cezasını ödemeden çıkmak da mümkündür fakat bu durum 5 yıl boyunca ülkeye giriş yasağı konmasına sebep olur. Giriş yasağı konması durumunda ise ülkeye giriş ancak konsolosluk izni ile gerçekleşebilmektedir.

Kaçak durumda olanlar vize gecikme cezasını hazırladığımız videoyu seyrederek hesaplayabilirler.

Moldova Vatandaşları Türkiye’de Vizesiz Ne Kadar Kalabilir?

Moldova uyrukluların Türkiye’de vizesiz kalış süreleri Mayıs 2017 itibariyle 180 günde 90 gündür. Yani ilk girişte çıkış yapmadan 90 gün kalabilirler. Fakat 90 günü tamamlamadan oturma izni başvurusu yapmayanlar çıkışlarının ardından en az 90 gün Türkiye dışında kalmaları gerekir.

Moldova Vatandaşları İçin Oturma İzni Maliyeti

Moldova uyruklular Türkiye’de yasal süre içerisinde ikamet tezkeresi başvurusu yapacaklar ise devlete ödenecek harç ve vergiler aşağıdaki gibidir.

Bu masrafların haricinde kişinin yaşına göre özel sağlık sigortası ve başvuru durumuna göre noter masrafı olacaktır.

SÜREİkamet Harcıİkamet DefteriVize Harcı
3 Aylık35 USD89 TL458,80 TL
6 Aylık50 USD89 TL458,80 TL
1 Yıllık80 USD89 TL458,80 TL

Çalışma İzni Maliyeti

Türkiye’de en az 6 aylık ikamet izni almış olan ve çalışma izni başvurusu yapacak olan Moldova vatandaşları diploma çevirileri hariç devlete ödeyecekleri harç ve vergiler aşağıdaki gibidir; Başvurular Aile, Sosyal Hizmetler ve Çalışma Bakanlığı üzerinden yapılır. Firmamız bu başvurularda size e-imza ve kep adresinden bakanlık başvurusuna kadar her türlü aşamada destek vermektedir.

Çalışma Harcı (1yıllık)Kart Bedeli
761,10 TL89 TL

Moldova vatandaşları

Page 3 of 8 12345...»