V84 ile Şartlı Giriş Nedir Nasıl Yapılır

Şartlı Giriş bir diğer adıyla V84 ile giriş yabancı uyruklular için en çok merak edilen konulardan biri oldu. Yeni yabancıları koruma kanunu ile birlikte vize süresini ihlal ederek ülkeden çıkış yapanlar eğer çıkışta cezayı öderler ise 90 gün sonra yeni vize süresiyle birlikte giriş yapabiliyorlar;

Ceza ödemelerinin hesaplamaları için Youtube sayfamızda hesaplama ülke bazında anlatılmaktadır; T4 Danışmanlık Youtube Kanalı

Türkiyeden geç çıkan ama çıkarken cezayı ödeyenler eğer isterler ise 90 gün beklemeden diğer bir adı da V84 olan İkamet İzni Şartlı Giriş Bilgi Formunu imzalayarak giriş yapabilirler. Yabancılara verilen bu hak Göç İdaresi Resmi İnternet Sitesi’nde de açıkça bildirilmiştir; http://www.goc.gov.tr/icerik6/yabancilarin-ulkemizde-kalis-sureleri-hakkinda-duyuru_350_360_4654_icerik

İkamet İzni Şartlı Giriş Bilgi Formu İle Giriş Sonrası

V84 yani ikamet izni şartlı giriş bilgi formu imzalayarak giriş yaptıktan sonra ne yapmak gerekir? Öncelikle size verilen ek süre sadece 10 gündür. İlk yapmanız gereken yabancı özel sağlık sigortası yaptırmak ve ikamet tezkeresi başvurusu için randevu almaktır.

Verilen randevu tarihinin bu 10 günlük süreyi aşması önemli değildir, önemli olan yasal süre içerisinde randevu tarihi belirlemiş olmanızdır.

Şartlı Giriş Yaptıktan Sonra 10 Günlük Süre Aşılırsa Ne Olur?

V84 yani İkamet İzni Şartlı Giriş Bilgi Formu ile giriş yaptınız ama 10 günlük süre içerisinde başvuru yapmadıysanız bu durumda ispat edebileceğiniz bir mazeretiniz yok ise oturma izni alamazsınız.

Yapmanız gereken ceza ödeyerek tekrar çıkış yapmaktır ama yeni şartlı girişinize izin verilmeyecektir ve giriş yasağı uygulanacaktır.

Şartlı Girişe Uymayanlar İçin Giriş Yasağı Süresi

Şartlı giriş yapıp 10 gün içerisinde randevu almayanlara kademeli olarak giriş yasağı uygulanır;

  • 3 aya kadar geç çıkanlara 3 ay giriş yasağı
  • 3-6 ay arası geç çıkanlara 6 ay giriş yasağı
  • 6 ay – 1 yıl arası geç çıkanlara 1 yıl giriş yasağı uygulanacaktır ve bu yasak ihlal sürenize göre 5 yıla kadar çıkabilir.