Sabit Sermaye Yatırımı İle Türk Vatandaşlığı 2019

Sabit sermaye yatırımı ile Türk vatandaşlığı 19 Eylül 2018 tarihli 30540 sayılı “Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına ilişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”ile biraz daha kolaylaştırıldı. 500 bin dolar sabit sermaye (karşılığı Türk Lirası da olabilir) yatırımı yaptığını belgeleyen yabancı uyruklular Türk vatandaşlığı için başvuru hakkı kazanmaktadır.

Sabit sermaye yatırımı ile Türk vatandaşlığı İçişleri Bakanlığı teklifi ve Cumhurbaşkanlığı kararı ile verilir. Sabit sermaye yatırımının uygunluğu için ise Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilendirilmiştir.

 

Sabit Sermaye Yatırımı İle Türk Vatandaşlığı Başvuru ...

Devamını Oku→

Türkiye’de Okuyan Yabancı Öğrenci Sayısı

Türkiye’de yabancı öğrenci sayısı artan üniversite sayısıyla birlikte doğru orantılı olarak yükselmektedir. Bun da tabiki YÖK tarafından yabancı uyruklulara sağlanan kolaylıkların da payı çok büyüktür. 2018-2019 dönemi istatistikleri henüz yayınlanmadığı için sayıları veremiyoruz ama 2017-2018 öğrenim yılı istatiskilerine göre Türkiye’de 125,138 yabancı uyruklu öğrenci bulunmaktaydı.

Türkiyede okuyan yabancı öğrenciler

Toplam 125,138 yabancı öğrenci 81,783 erkek, 43,355 bayan olarak dağılım gösteriyor.

En çok yabancı öğrenci bulunduran şehir doğal ...

Devamını Oku→

Aile Oturma İzni – İkamet Tezkeresi Evraklar ve Ücret 2019

Aile oturma izni almak diğer ikamet türlerine göre nispeten daha kolaydır. Her ne kadar Göç İdaresi’ne teslim edilmesi gereken evrak sayısı daha fazla olsa bile onaylanma ihtimali çok daha yüksektir. Aile oturma izin başvuruları eğer adli bir durum söz konusu değil ise genelde olumlu sonuçlanır.

Aile oturma izni

Aile ikamet tezkeresi için başvurularda aşağıdaki şartlar aranmaktadır;

  • Eşinin Türk vatandaşı olması
  • Anne ya da babasının Türk vatandaşı olması
  • Eşinin, ...
Devamını Oku→

KEP Yerine Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi Geldi

Şubat 2018 tarihinde Yabancı Çalışma İzinleri için zorunlu hale getirilen E-imza ve KEP ile başvuru yapılması uygulamasında KEP zorunlu olmaktan çıkarıldı. KEP yerine PTT tarafından temin edilecek Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS) ya da diğer adıyla E-Tebligat Sistemi yürürlüğe girecek.

E-Tebligat Nedir?

Konu ile ilgili PTT tarafından yapılan bilgilendirme aynen şu şekilde.

Elektronik Tebligat (e-tebligat), Tebligat Kanunu’nda belirlenen tebligat çıkarmaya yetkili merciler tarafından elektronik ortamda hazırlanan tebligatların e-Tebligat Yönetmeliğine uygun olarak değiştirilemez ve inkar edilemez ...
Devamını Oku→

Azerbaycan Vatandaşları Oturma ve Çalışma İzinleri

Azerbaycan vatandaşları ve azerbaycan uyruklular Türkiye’ye yerleşmek amacı ile gelen yabancıların en başında geliyor. Gerek kültürümüzdeki ortaklıklar, gerekse dil açısından çok fazla zorlanmayacak olmaları  Türkiye’yi seçmelerindeki en büyük etken.Türkiye’de ikamet edenler genel olarak kiracı veya misafir olarak oturma izni almakta, bir kısmı ise burada mülk edinmekte.

T4 Danışmanlık olarak gerek turistik oturma izinleri, gerek tapu üzerinden oturma izinleri hatta TC vatandaşı ile evli olanlar için aile oturum izni, özel sektörde çalışan Azeriler için ise çalışma izinleri konularında destek ...

Devamını Oku→

İran Vatandaşları Oturma Ve Çalışma İzinleri

İran vatandaşları ve İran uyruklular alternatif yaşam merkezi olarak en çok Türkiye’yi tercih ediyor. Türkiye’de ikamet edenler ağırlıklı olarak mülk edinerek oturma izni alırken, bir kısmı da kiracı olarak ikamet ediyor.

T4 Danışmanlık olarak gerek turistik oturma izinleri, gerek tapu üzerinden oturma izinleri hatta TC vatandaşı ile evli olanlar için aile oturum izni konularında, İran uyrukluların yabancı ortaklı ve tek başlarına şirket kuruluşlarında, özel sektörde çalışan İranlılar için ise çalışma izinleri konusunda destek veriyoruz.

İran Uyruklular ...

Devamını Oku→
ürk Vatandaşlığı Yeni Kanun

Türk Vatandaşlığı Başvuru Koşulları

Türk vatandaşlığı başvuru koşulları güncellendi. Yabancıların Türk vatandaşlığına geçişlerini düzenleyen kanun 19 Eylül 2018 tarihi itibariyle güncellenerek gerekli yatırım miktarları düşürüldü.

Güncellemeye göre;

  • Gayrimenkul alarak vatandaşlık başvurusu yapacakları için minimum tapu değeri 1 milyon dolardan 250 bin dolara düşürüldü
  • Banka mevduatıyla Türk vatandaşlığı başvurusu yapacaklar için minimum tutar 3 milyon dolardan 500 bin dolara
  • Sabit sermaye yatırımı 3 milyon dolardan 500 bin dolara
  • İstihdam şartı ise 100 kişiden 50 kişiye düşürüldü.

En uygun gayrimenkul kampanyaları ve vatandaşlık başvuruları için tarafımıza ulaşabilirsiniz; +90 541 656 2737 Devamını Oku→

Moldova Vatandaşları

Moldova vatandaşları için oturma izni – ikamet tezkeresi ve yabancı çalışma izni konusunda firmamızdan her türlü desteği alabilirsiniz. Bu yazımızda Moldova vatandaşlarının Türkiye’de kalma sürelerinden oturma izni alınması sırasında doğabilecek masraflar, çalışma izni maliyetleri ve ceza hesaplamaları gibi konularda sizlere yardımcı olmaya çalıştık.

Moldovalı yabancılar ülkeye giriş yaptıktan sonra 90 gün serbest kalış süresine sahiptir. Bu süreden daha uzun kalmak isteyenler oturma izni almak zorundadır. Oturma izni almayan fakat bu süreyi aşanlar vize ihlal cezası ödeyerek ülkeden çıkış yapabilirler.

Vize ihlal cezasını ödemeden çıkmak da mümkündür fakat bu durum 5 yıl boyunca ülkeye giriş yasağı konmasına sebep olur. Giriş yasağı konması durumunda ise ülkeye giriş ancak konsolosluk izni ile gerçekleşebilmektedir.

Kaçak durumda olanlar vize gecikme cezasını hazırladığımız videoyu seyrederek hesaplayabilirler.

Moldova Vatandaşları Türkiye’de Vizesiz Ne Kadar Kalabilir?

Moldova uyrukluların Türkiye’de vizesiz kalış süreleri Mayıs 2017 itibariyle 180 günde 90 gündür. Yani ilk girişte çıkış yapmadan 90 gün kalabilirler. Fakat 90 günü tamamlamadan oturma izni başvurusu yapmayanlar çıkışlarının ardından en az 90 gün Türkiye dışında kalmaları gerekir.

Moldova Vatandaşları İçin Oturma İzni Maliyeti

Moldova uyruklular Türkiye’de yasal süre içerisinde ikamet tezkeresi başvurusu yapacaklar ise devlete ödenecek harç ve vergiler aşağıdaki gibidir.

Bu masrafların haricinde kişinin yaşına göre özel sağlık sigortası ve başvuru durumuna göre noter masrafı olacaktır.

SÜREİkamet Harcıİkamet DefteriVize Harcı
3 Aylık35 USD89 TL458,80 TL
6 Aylık50 USD89 TL458,80 TL
1 Yıllık80 USD89 TL458,80 TL

Çalışma İzni Maliyeti

Türkiye’de en az 6 aylık ikamet izni almış olan ve çalışma izni başvurusu yapacak olan Moldova vatandaşları diploma çevirileri hariç devlete ödeyecekleri harç ve vergiler aşağıdaki gibidir; Başvurular Aile, Sosyal Hizmetler ve Çalışma Bakanlığı üzerinden yapılır. Firmamız bu başvurularda size e-imza ve kep adresinden bakanlık başvurusuna kadar her türlü aşamada destek vermektedir.

Çalışma Harcı (1yıllık)Kart Bedeli
761,10 TL89 TL

Moldova vatandaşları

Emniyet Randevu – İkamet Randevu

Emniyet randevu sistemi 4658 sayılı Yabancıları Koruma Kanunu ile birlikte yerini Göç İdaresinin E-İkamet Randevu sistemine bıraktı. Türkiyede oturma izni almak isteyen yabancı uyruklular sırasıyla Özel Sağlık Sigortası yaptırıp ardından E-İkamet üzerinden randevu almak durumundadırlar.

Şunu unutmamalıdır ki randevu geçerli belgelenebilen geçerli bir mazeretin olmadığı her durumda yasal vize süresi içerisinde ama en geç vize süresinin ardından 10 gün içerisinde alınmış olmalıdır.

Yasal süre içerisinde randevu almanız yeterlidir, randevu gününüzün vize sürenizi aşmış olmasının önemi yoktur. Çünkü oturma izni randevu günü değil sisteme giriş yapılarak ...

Devamını Oku→

6458 Sayılı Yabancılar Kanununda Yapılan Değişiklikler

13 Ağustos 2016 tarihinde yayınlanan 6735 sayılı İşgücü Kanununu resmi gazetede yayınlandı ve yürürlüğe girdi. İlgili kanun her ne kadar 4817 sayılı Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanunu için çıkarılmış olsada 6458 sayılı Yabancıları Koruma Kanununda da bazı değişikliklere gidildi. 6458 sayılı kanunun 3, 21, 27, 31, 33, 34, 36, 38, 41 ve 105 maddeleri 6735 sayılı İşgücü Kanunu ile birlikte aşağıdaki tabloda belirtildiği gibi değiştirildi.

Burada değişikleri özetlemek gerekirse aşağıdaki başlıklar önde çıkıyor;

  • Kısa dönem ikamet izinleri 2 yıla kadar verilebilecek
  • Aile ikamet ...
Devamını Oku→
Page 1 of 3 123