Yurtdışı Çalışma İzin Başvurularında Harç İçin Yeni Uygulama

Yurtdışı çalışma izni başvuruların başvuru ve onay sonrası izin harçları konsolosluk veznelerine yabancılar çalışacak olan yabancılar tarafından yatırılmaktaydı. Oysaki yabancı çalışma izinleri çalışanlardan daha çok işverenin sorumluluğu altında olmalıdır ve masraflar işveren tarafından karşılanmaldır.

Diğer taraftan her konsolosluğu harç bedelinin farklı olması, bazı konsoloslukların bir kısmını başvuru sırasında alması, yabancının izninin onaylanmadan ülkeye girmiş olması gibi bir çok karışıklık oluşmaktaydı.

Sonunda Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Uluslararası İşgücü genel Müdürlüğü soruna çözüm olabilecek yeni uygulamayı devreye soktu. 17 Haziran 2019 tarihinden itibaren yurtdışı yabancı çalışma izni başvuruların harcı da aynı yurtiçi çalışma izni başvuruları gibi onay sonrası Türkiye’den vergi daireleri veya anlaşmalalı bankalara (Ziraatbank, Vakıfbank ve İşbankası) yatırılacak.

Yurtdışı Çalışma İzni Harç YatırmaYurtdışı izin başvurusu harç takibini e-izin başvuru uygulamasında başvuru işlemleri sekmesinin altında harç takip butonun hemen altında görebilirsiniz.Yatırmanız gereken harç miktarı ve vergi dairesinin hesap kodlarına başvurunuz onaylandığı takdirde buradan görebilirsiniz.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan duyurunun tam metni aşağıdaki gibidir; Kaynak; Yurtdışı Çalışma İzni Harç Takip Duyuru

YURTDIŞINDAN YAPILAN ÇALIŞMA İZİN BAŞVURULARINA İSTİNADEN DÜZENLENEN ÇALIŞMA İZİNLERİNE AİT ÇALIŞMA İZNİ HARCI VE DEĞERLİ KAĞIT BEDELİNİN 17.06.2019 TARİHİNDEN İTİBAREN YURT İÇİNDEN TAHSİL EDİLECEĞİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Bilindiği üzere, yurtdışından yapılan çalışma izin başvurularında talebin olumlu değerlendirilmesi halinde ödenmesi gereken çalışma izin harcı ve değerli kağıt bedeli ilgili yabancı tarafından çalışma vizesi başvurusunda bulunulan konsolosluğumuza ödenmektedir.

Bu süreçte Bakanlığımız nezdinde ve T.C. dış temsilciliklerinde karşılaşılan muhtelif sorunların ortadan kaldırılmasını teminen yurtdışından yapılan çalışma izin başvurularında aynen yurtiçi başvurularda olduğu gibi harç ve değerli kağıt bedelinin yurtiçinden alınması kararlaştırılmış ve E-izin sisteminde gerekli işlemler tamamlanmıştır.

Bu itibarla yurtdışından yapılan çalışma izin başvurularında, talebi uygun bulunan yabancılar adına tahsil edilecek çalışma izni harç tutarı ve değerli kağıt bedeli 17.06.2019 tarihinden itibaren aynen yurtiçi başvurularda olduğu gibi Genel Müdürlüğümüzce belirlenerek çalışma izni başvurusunu yapan işverenliklere elektronik ortamda tebliğ edilecektir. 

Önemle duyurulur.

Bizce çok önceden beri yapılması gereken bu uygulamanın geçte olsa başlamış olması bir çok sorunu ortadan kaldıracak gibi gözükmektedir. Darısı e-imza problemi yaşayan ev hizmetleri sektörü başvurularında. Hasta, yaşlı ve engelli insanların e-imza almaları, e-imza aktivasyonu yapmaları ve e-imzayı kullanarak sisteme giriş yapmaya çalışmaları özellikle anadolu kentleri ile küçük ilçe ve kasabalarda büyük problem yaşatmakta.

Yabancı Çalışma İzni Sorgulama

Yabancı çalışma iznim iptal oldu mu? İşverinim izni mi iptal etti mi? Çalışma iznimin devam edip etmediğini nasıl öğrenebilirim? İşte bize en çok sorulan sorular

Yabancı çalışma izni almış olanların karşılaştığı en büyük problemlerden biri özellikle de ev hizmetlerinde işverenin çalışandan habersiz izni iptal ettirmesidir. Gerek ufak anlaşmazlıklar gerekse sigorta maaliyeti iptallerin en büyük sebeplerinden biridir. Devamını Oku→

2019 Çalışma İzni Harç ve Kart Bedeli Belli Oldu

2019 yılı için yayınlanan değerli kağıt bedelleri ile ilgili yayınlanan tebliğ ile birlikte yabancı çalışma izni kart bedeli de güncellendi. Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü’nün konu ile ilgili tebliği Resmi Gazete’de yayınlanarak 01 Ocak 2019 tarihinden itibaren yürürlüğe girmiş oldu.

Yabancı Çalışma İzinleri Destek ve Danışmanlık; 0541 656 27 37 – 0242 237 04 07

Devamını Oku→

Yabancı Çalışma İzni İçin KEP-Kayıtlı Elektronik Posta ve E-İmza

Yabancı çalışma izni başvurusu yapmak için KEP yani kayıtlı elektronik posta ve E-imza zorunlu mu? 26 Şubat 2018 itibariyle evet, artık zorunlu.

GÜNCELLEME: 01/01/2019 tarihinden itibaren KEP zorunluluğu kaldırılmıştır. Sadece E-imza yeterli olacaktır. KEP yerine UETS yani Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi kullanılacaktır ama şu an için sistem hazır olmadığından herhangi bir zorunluluk yoktur. Devamını Oku→

Çalışma İzni Nasıl Alınır?

GÜNCELLEME: 26 Şubat 2018 tarihi itibariyle vekaleten başvurular ve e-devlet sistemi üzerinden başvurular sonlandırılmıştır. Çalışma izni başvurusu yapacak işverenin e-imza ve KEP adresi alması zorunlu hale gelmiştir. Detaylı bilgi için; https://www.t4danismanlik.com/yabanci-calisma-izni-icin-kep-kayitli-elektronik-posta-e-imza-zorunlulugu/

GÜNCELLEME: 01/01/2019 tarihi itibari ile KEP zorunluluğu kaldırılmıştır.

Yabancı Çalışma İzni Nasıl Alınır?

Yabancı çalışma izni nasıl alınır sorusu şirket olarak en sık duyduğumuz soruların başında geliyor. Öncelikle şunu söylemek gerekir ki izin işveren veya şirket ortağı tarafından alınır. Çalışanın kendi adına serbest çalışma izni alma şansı yoktur. Sadece şirket sahibi olan yabancılar kendi adlarına şirket ortağı olarak başvuru yapabilir. Fakat yabancı uyruklu şirket ortağı dahi olsa 100Bin Türk Lirası ödenmiş sermaye ve en az 5 Türk vatandaşı sigortalı şartı zorunlu olarak aranmaktadır.

Yabancı çalışma izni www.turkiye.gov.tr üzerinden Yabancı Çalışma İzinleri Otomasyon Sistemi‘ne giriş yapılarak gerçekleştirilir. Başvuru yabancının kendisi tarafından değil işveren veya yasal temsilcisi tarafından yapılmalıdır.

Yabancı çalışma izin başvurusu iki farklı şekilde yapılır;

1-Yurtdışı Başvuru

Yabancı uyruklu kendi ülkesindeki veya yasal kalma izni bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğu’na Türkiye’de çalışacağı şirketten verilen davetiye ve iş sözleşmesi ile birlikte ilk başvuruyu yapar ve kendisine e-devlet üzerinden yapılacak çalışma izni başvurusunda kullanılmak üzere referans numarası verilir.

Bu referans numarasını kullanan işveren veya temsilci 10 iş günü içerisinde yabancı çalışma izni başvurusunu tamamlayarak dosyayı Uluslararası İş Gücü Genel Müdürlüğü ’ne dosyayı gönderir.

2-Yurtiçi Başvuru

Türkiye’de alınmış en az 6 aylık (süresi bitmeden herhangi bir zaman başvuru yapılabilir) ikamet izni almış olan yabancılar yurt dışına çıkmadan başvuru yapabilir. Başvuru Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Yabancıların Çalışma İzinleri Otomasyon Sistemi üzerinden gerçekleştirilir.

Başvuru sırasında e-imza ve KEP kullanma zorunluluğu vardır.


 

Belirli Süreli İş Sözleşmesi Nasıl Olmalı?

Yabancı çalışma izni başvurusu sırasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslarası İşgücü Genel Müdürlüğü tarafından talep edilen evraklardan biri de Belirli Süreli İş Sözleşmesi olarak önemle dikkate alınmalıdır.

Belirli süreli iş sözleşmesi

 

Eğer başvuruyu vekaleten sizin adınıza bizim gibi bir danışmanlık firması yapıyor ise sözleşmeyi hazırlamak zaten firmanın yükümlülüğündedir. Ama siz kendiniz hazırlayacak iseniz bazı şekil şartlarına uymanız gerekmektedir.

  1. Sözleşme ibaresi hazırlanan evrağın en başında yazılı olmalıdır
  2. İşverenin tam ünvanı ve adresi belirtilmelidir
  3. Çalışacak yabancının adı ve soyadı pasaport bilgileriyle eşleşecek şekilde belirtilmelidir
  4. Belirli Süreli İş Sözleşmesinin süresi kesinlikle yazılmış olmalıdır
  5. Yabancı çalışanın çalışma izni onaylandıktan sonra alacağı ücret sözleşme üzerinde belirtilmelidir
  6. Belirli Süreli İş Sözleşmesi hem işveren hem de yabancı tarafından karşılıklı imzalanmış olmalıdır

Dikkat edilmesi gereken diğer bir husus ise belirli süreli iş sözleşmesi üzerine yazılacak olan asgari ücret konusudur. Ev hizmetleri sektörü hariç olmak üzere;

  • TC vatandaşı ile en az 3 yıldır evli olarak değerlendirme dışı olan yabancılar
  • Anne, baba veya çocuğu TC vatandaşı olan yabancılar
  • Türk soylu yabancılar asgari ücret ile çalışabilir ve sözleşmeye bu şekilde yazılabilir.

Fakat bu belirtilen yabancılar haricindekiler Bakanlık tarafından belirtilen İzin Değerlendirme Kriterlerine uygun olan ve alacağı göreve göre değişen minimum asgari ücret rakamını sözleşmeye yazdırmalıdır.

İZİN DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ

  1. Üst düzey yöneticiler, pilotlar ve ön izin talebinde bulunan mühendis ve mimarlar için asgari ücretin 6,5 katı,

  2. Birim veya şube müdürleri ile mühendis ve mimarlar için asgari ücretin 4 katı,

  3. Uzmanlık ve ustalık gerektiren işlerde çalışacaklar, öğretmenler ile psikolog, fizyoterapist, müzisyen ve sahne sanatçısı unvanlarında çalışacak yabancılar için asgari ücretin 3 katı,

  4. Ev hizmetlerinde çalıştırılacak yabancılar için en az asgari ücret, yukarıda sayılanlar dışındaki diğer mesleklerde ( Satış elemanı, pazarlama-ihracat görevlisi gibi görevler ) çalışacak yabancılar için asgari ücretin 1,5 katı olması gerekmektedir.

  5. Turizm-Animasyon organizasyon firmalarında akrobat ve benzeri ünvanlarda çalışacak yabancılar ile masör, masöz ve SPA terapisti gibi işlerde çalışacak yabancılar için asgari ücretin 2 katı.

(https://www.csgb.gov.tr/uigm/Contents/calismaizni/izindegerlendirmekriterleri/)

Geçici Koruma Altındaki Yabancıların Çalışma İzinleri

Türkiye’de geçici koruma kapsamı altında bulunan yabancılar için yabancı çalışma izni başvurularında kolaylıuklar sağlanmıştır. 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu dahilinde mevsimlik tarım ve hayvancılık sektörü haricinde çalışacak olan geçici koruma altındaki yabancılar için işverenler yabancı çalışma izni için başvuru yapabilir.

Mevsimlik tarım ve hayvancılıkta çalışacak olan geçici korumadaki yabancılar ise çalışma izni almak zorunda değildir. Onlar bağlı oldukları Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünü’ne başvurarak muafiyet belgesi alması yeterlidir.

Geçici Koruma Altındakilerin Çalışma İzni Başvurusu İçin Gerekli Şartlar

  • Yabancının kesinlikle geçici koruma kapsamına alınmış olması
  • En az 6 aydır geçici korumada olması
  • Geçici koruma kapsamına aldığı ilde çalışacak olması

Geçici Koruma Altındakilerin Çalışma İzni Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

  • Yabancının koruma kimlik no
  • İşveren dilekçe
  • İş sözleşmesi

Firma evrakları firmanın türüne göre değişiklik göstermektedir. Tüm çalışma izin türleri için firmamızdan destek alabilirsiniz.

Geçici koruma çalışma izni

GÜNCELLEME: Koruma kapsamındaki yabancılar eğer işyeri sahibi olarak başvuru yapacak ise yeni uygulama ile birlikte onlarında e-imza ve kep adresi alması zorunlu hale getirilmiştir. Eğer firma sahibi değil de çalışan olacak ise firma sgk e-bildirge yetkilisinin e-imza ve kep adresi olması yeterlidir.

Firma sahibi koruma altındaki yabancılar izin değerlendirme kriterlerine tabi değildir. En az 6 aydır koruma altında olmaları ve bağlı oldukları ilde başvuru yapmaları yeterlidir. Firmanın şahıs işletmesi ya da limited şirket veya anonim şirket olmasının bir önemi yoktur. Ayrıca 100.000 TL ödenmiş sermaye ve en az beş Türk vatandaşı sigortalı çalışan şartı talep edilmemektedir.

Aynı koşullar firmalarda personel olarak çalışacak yabancılar içinde geçerlidir. Çalışacakları firmanın ödenmiş sermayesine veya çalışan sayısına bakılmayacaktır. Sadece başvuru yapılması ve onayın ardından talep edilen harcın yatırılması yeterlidir.

Geçici Koruma Altındaki Yabancıların Çalışma İzin Harçları

2019 yılı için ödenecek çalışma izin harcı Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü tarafından 283,20 TL olarak belirlenmiştir. (Kaynak: https://www.csgb.gov.tr/uigm/contents/calisma-iznine-dair-bilgiler/harcvebankabilgileri/)

Koruma altındaki yabancıların bağlı oldukları il haricinde çalışma izni almaları mümkün değildir. Aksi durumda yapılan başvurular bakanlık tarafından onaylanmamaktadır.

yabancı spa terapisti

Çalışma İzinleri İçin Turizm Sektörü Teşvik ve Kolaylıklar

Zor geçen 2016 sezonunda Turizm sektörü başta asgari ücrette yapılan teşvikler 01 Ocak 2017 itibariyle sonlandırılmıştı. Fakat firmalardan gelen yoğun talep üzerine 14 Şubatta yeni duyuru yapılarak Yabancı Çalışma İzinleri başvuruları için uygulanacak teşvik ve kolaylıklar bildirildi.

turizm sektörü

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü (Yeni adı ile T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü) tarafından yapılan duyuruya göre Turizm Sektörü için sağlanacak kolaylıklar aşağıdaki gibi oldu;

  • Daha önce en az 4 yıldızlı otel bünyesinde olması istenen spa ve masaj salonları için şart 3 yıldıza indirildi
  • İçerisinde spa, sauna, hamam bulunan belgeli turizm işletmeleriyle anlaşması bulunan tesisler masör, masöz veya spa terapisti için çalışma izni başvurusu yapabilecekler
  • En az 20 TC vatandaşı sigortalı çalışanı olan spor kompleksleri masör, masöz veya spa terapisti için çalışma izni başvurusu yapabilecekler
  • belgeli veya belgesiz  turizm  işletmeleri  ile bunların bünyelerinde izinli faaliyet gösteren
    • SPA
    • güzellik merkezi
    • spor merkezi
    • kuaför
    • kuyumcu
    • deri
    • halı
    • tekstil vb. gibi küçük işletmeler
    • turizm seyahat  acentaları
    • belgeli tatil köyleri
    • turizm-animasyon organizasyon firmaları  ile
    • müstakil eğlence yerlerinde çalışacak yabancılar için yabancıya sadece asgari ücret ödenebilecek.
  • Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli turizm işletmeleri ile belgeli tatil köyleri, eğlence sektörü, turizm-animasyon organizasyon firmalarınca uzmanlık ve ustalık gerektiren işlerde istihdam edilecek yabancılar için en az on (10) Türk vatandaşı çalıştırılması halinde her bir yabancı için 5 TC vatandaşı şartı aranmayacak.
  • Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli veya belgesiz  turizm  işletmelerinin bünyelerinde izinli veya sözleşme ile faaliyet gösteren
    • kuaför
    • kuyumcu
    • deri, halı ve tekstil satışı vb. gibi küçük işletmelerde istihdam edilecek yabancılar için en az 1 Türk vatandaşı çalıştırılması halinde en fazla 2 olmak üzere yabancı personel çalıştırabilecek.

2019 Yılı Teşvikleri

T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan bu kolaylıklar ve istisnai durumlar 31/12/2018 tarihinde sona erecek, uzatma ile ilgili herhangi bir bildirim henüz yapılmadı. Son 2 sene yapıldığı gibi şubat ve mart aylarında 2019 yılı için de benzer bir uygulama için duyuru yapılması muhtemeldir. Fakat şu an için kesin bir şey söylemek çok zor.

Yabancı Çalışma İzni Başvuru Dilekçesi

GÜNCELLEME: 26 Şubat 2018 tarihinde geçilen yeni başvuru sisteminde yurtiçi başvurularda dilekçe ve sözleşme gerekliliği ortadan kalkmıştır. Yeni uygulama hakkında bilgi için: https://goo.gl/WW5t5W

Yabancı çalışma izni başvurusu için gerekli olan dilekçe örnekleri bakanlığın sitesinde mevcut olmakla birlikte sizler için aşağıda örnekleri tarafınıza sunulmuştur.


 

Yabancı İşçi Çalıştıracak Firma Başvuru Dilekçesi

Kurumsal firma veya turistik tesisler yapacakları çalışma izni başvurusu için aşağıdaki dilekçe formatını kullanmalıdır.

                                                                                                                                                    …./…./ 20 ..

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞINA

(Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü)

İnönü Bulvarı No:42, Emek 06520 ANKARA

Aşağıda adresi belirtilen ………… ………………….. unvanlı işyerimizde …………… uyruklu …….…… ….….….. adlı yabancıya çalışma izni almak istiyoruz.

Yapmış bulunduğumuz ………….. barkod (ID) no.lu elektronik çalışma izin başvurusuna ilişkin bilgi ve belgeler ekte sunulmuştur.

Adı geçen yabancının İşyerimizde ……………………… görev unvanı ile istihdam edilebilmesini teminen gerekli çalışma izninin verilmesini arz ederiz.

Kaşe/İmza

Şirket Adresi   :


Yabancı Çalışma İzni


Yabancı Şirket Ortağı İçin Başvuru Dilekçesi

Eğer yabancı uyruklu şirket ortağı ise dilekçe formatı aşağıdaki gibi olmalıdır;

…./…./ 20 ..

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞINA

(Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü)

İnönü Bulvarı No:42, Emek 06520 ANKARA

Aşağıda adresi belirtilen ……..….. …………. unvanlı işyerimizde şirket ortağı olan …………… uyruklu ……………. ………………. adlı yabancı şahsa çalışma izni almak istiyoruz.

Yapmış bulunduğumuz ………….. barkod (ID) no.lu elektronik çalışma izin başvurusuna ilişkin bilgi ve belgeler ekte sunulmuştur.

Çalışma izninin verilmesi hususunda gereğini arz ederim.

Kaşe İmza

Şirket adresi


Çocuk Bakıcısı, Hasta veya Yaşlı Bakıcı Ev Hizmetleri Çalışma İzni Başvuru Dilekçesi

Ev hizmetleri sektöründe yabancı uyruklu çalıştırmak için başvuru yapacaklar aşağıdaki dilekçeyi kullanabilir;

…./…./ 20 ..

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞINA

(Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü)

İnönü Bulvarı No:42, Emek 06520 ANKARA

Aşağıda adresi belirtilen konutumda …………… uyruklu …….…… ….….….. adlı yabancıya çalışma izni almak istiyorum.

Yapmış bulunduğumuz ………….. barkod (ID) no.lu elektronik çalışma izin başvurusuna ilişkin bilgi ve belgeler ekte sunulmuştur.

Adı geçen yabancının konutumda Ev Hizmetlerinde istihdam edilebilmesini teminen gerekli çalışma izninin verilmesini arz ederiz.

İsim Soyisim/İmza

Konut Adresi

 

Turizm Sektörü Yabancı Çalışan Asgari Ücret Hesaplaması

Yabancı çalıştıracak olan turizm işletmeleri bilindiğiği üzere görev tanımına göre yabancıya vereceği asgari ücreti hesaplamalı ve yabancı çalışma izni başvurusu için gerekli sözleşmeleri bu tutar üzerinden düzenlemek zorundadır.

Normal şartlar altında hesaplamada bakanlık tarafından yayınlanan aşağıdaki izin değerlendirme kriterleri kullanılır.

İşveren tarafından yabancıya ödeneceği beyan edilen aylık ücret miktarının yabancının görevine uygun seviyede olması zorunludur. Buna göre, başvuru tarihi itibariyle yürürlükte bulunan asgari ücret tutarı dikkate alınmak suretiyle yabancıya ödenecek ücretin en az;

  1. Üst düzey yöneticiler, pilotlar ve ön izin talebinde bulunan mühendis ve mimarlar için asgari ücretin 6,5 katı olması
  2. Birim veya şube müdürleri ile mühendis ve mimarlar için asgari ücretin 4 katı olması
  3. Uzmanlık ve ustalık gerektiren işlerde çalışacaklar, öğretmenler ile psikolog, fizyoterapist, müzisyen ve sahne sanatçısı unvanlarında çalışacak yabancılar için asgari ücretin 3 katı olması
  4. Ev hizmetlerinde çalıştırılacak yabancılar için en az asgari ücret, yukarıda sayılanlar dışındaki diğer mesleklerde ( Satış elemanı, pazarlama-ihracat görevlisi gibi görevler ) çalışacak yabancılar için asgari ücretin 1,5 katı olması
  5. Turizm-Animasyon organizasyon firmalarında akrobat ve benzeri ünvanlarda çalışacak yabancılar ile masör, masöz ve SPA terapisti gibi işlerde çalışacak yabancılar için asgari ücretin 2 katı olması gereklidir

Fakat turizm sektöründe 2016 yılı içerisinde yaşanan kriz sebebi ile 31/12/2016 tarihine kadar sektör firmalarına yabancılara asgari ücret uygulayabilme izni verildi. Dolayısıyla turizm firmalar ve turistik tesisler 2016 yıl sonuna kadar yukarıdaki izin değerlendirme kriterlerinden muaf tutulacaklar. Duyuru aşağıda tarafınıza sunulmuştur;

Ardından bu teşvikler 2017 ve 2018 yılları içerisinde de geçerli oldu. 2019 yılı için ise herhangi bir bildirim şu ana kadar yapılmadı.

Turizm Sektörü Yabancı Asgari Ücret

2 Sayfa 1 12