Blog

V84 ile Şartlı Giriş Nedir Nasıl Yapılır

Şartlı Giriş bir diğer adıyla V84 ile giriş yabancı uyruklular için en çok merak edilen konulardan biri oldu. Yeni yabancıları koruma kanunu ile birlikte vize süresini ihlal ederek ülkeden çıkış yapanlar eğer çıkışta cezayı öderler ise 90 gün sonra yeni vize süresiyle birlikte giriş yapabiliyorlar;

Ceza ödemelerinin hesaplamaları için Youtube sayfamızda hesaplama ülke bazında anlatılmaktadır; T4 Danışmanlık Youtube Kanalı

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ


Yazının altındaki tabloda hangi ülke vatandaşı ne kadar süre ile vizesiz kalabilir görebilirsiniz.

Türkiyeden geç çıkan ama çıkarken cezayı ödeyenler eğer isterler ise 90 gün beklemeden diğer bir adı da V84 olan İkamet İzni Şartlı Giriş Bilgi Formunu imzalayarak giriş yapabilirler. Yabancılara verilen bu hak Göç İdaresi Resmi İnternet Sitesi’nde de açıkça bildirilmiştir; http://www.goc.gov.tr/icerik6/yabancilarin-ulkemizde-kalis-sureleri-hakkinda-duyuru_350_360_4654_icerik

Yabancı çalışma izni

 

 

İkamet İzni Şartlı Giriş Bilgi Formu İle Giriş Sonrası

V84 yani ikamet izni şartlı giriş bilgi formu imzalayarak giriş yaptıktan sonra  ne yapmak gerekir? Öncelikle size verilen ek süre sadece 10 gündür. İlk yapmanız gereken yabancı özel sağlık sigortası yaptırmak ve ikamet tezkeresi başvurusu için randevu almaktır.

Verilen randevu tarihinin bu 10 günlük süreyi aşması önemli değildir, önemli olan yasal süre içerisinde randevu tarihi belirlemiş olmanızdır.

Sigortayı bizden yaptıran müşterilerimizin randevularını ücretsiz alıyoruz ve kargo ile adreslerine gönderiyoruz

Bize Ulaşın: 0242 237 0407 – info@t4danismanlik.com


Şartlı Giriş Yaptıktan Sonra 10 Günlük Süre Aşılırsa Ne Olur?

V84 yani İkamet İzni Şartlı Giriş Bilgi Formu ile giriş yaptınız ama 10 günlük süre içerisinde başvuru yapmadıysanız bu durumda ispat edebileceğiniz bir mazeretiniz yok ise oturma izni alamazsınız.

Yapmanız gereken ceza ödeyerek tekrar çıkış yapmaktır ama yeni şartlı girişinize izin verilmeyecektir ve giriş yasağı uygulanacaktır.

Şartlı Girişe Uymayanlar İçin Giriş Yasağı Süresi

Şartlı giriş yapıp 10 gün içerisinde randevu almayanlara kademeli olarak giriş yasağı uygulanır;

  • 3 aya kadar geç çıkanlara 3 ay giriş yasağı
  • 3-6 ay arası geç çıkanlara 6 ay giriş yasağı
  • 6 ay – 1 yıl arası geç çıkanlara 1 yıl giriş yasağı uygulanacaktır ve bu yasak ihlal sürenize göre 5 yıla kadar çıkabilir.
Sigortayı bizden yaptıran müşterilerimizin randevularını ücretsiz alıyoruz ve kargo ile adreslerine gönderiyoruz

Bize Ulaşın: 0242 237 0407 – info@t4danismanlik.com



 

ÜlkeVize Muafiyeti
ABD90 gün / e-vize
Almanya90 gün
Azerbaycan30 gün
Belarus30 gün
Belçika90 gün
Bosna Hersek60 gün
Brezilya90 gün
Bulgaristan90 gün
Çek Cumhuriyeti90 gün
Çin30 gün / e-vize
Danimarka90 gün
Endonezya30 gün / e-vize
Ermenistan30 gün / e-vize
Estonya90 gün
Finlandiya90 gün
Fransa90 gün
Gürcistan90 gün
Hollanda90 gün / e-vize
Hırvatistan90 gün
Irak30 gün
İngiltere90 gün / e-vize
İran90 gün
İsveç90 gün
İsviçre90 gün
İtalya90 gün
İzlanda90 gün
Kanada90 gün / e-vize
Kazakistan90 gün
Kırgızistan90 gün
Letonya30 gün
Libya90 gün
Litvanya90 gün
Lübnan90 gün
Makedonya90 gün
Moldova90 gün
Özbekistan90 gün
Polonya90 gün / e-vize
Romanya90 gün
Rusya60 gün
Slovakya90 gün
Slovenya90 gün
Suriye90 gün
Tacikistan90 gün
Tayland30 gün
Türkmenistan30 gün
Ukrayna90 gün
Yunanistan90 gün
64

Yorumlar

  1. ebru  Aralık 23, 2018

    Ben turk varandasiyim ve danimarka vatandasi esimle birlikte danimarkada yasiyoruz. Annelik izni suresince esim once 28 gun turkiyede kalip geri danimarkaya dondu. 1,5 ay sonra tekrar turkiyeye gelip bizimle 84 gun kaldi. 180 gunde 90 gun kuralini bilmedigimiz icin ihlal ettiginin farkinda degildik. 15 gun once ulkeden cikis yaparken ceza odedik, baska ceza almadi. Simdi istanbula giden ve oradan 36 saat sonra danimarkaya giden ucak biletlerimiz var. Esim istanbulda ulkeye girebilir mi? girerse ve 36 saat icinde cikis yaparsa, ne olur?

    cevap
    • admin  Aralık 24, 2018

      180 günde 90 günü dolduranların 90 gün ülke dışında kalması gerekir. Sadece oturum izni alacak olanlar V84 – Şartlı Giriş hakkını yani oturma iznine başvurmak için 10 günlük ek süre hakkını kullanabilir. Sizin durumunuzda girişinize izin verilse bile oturum iznine başvurmadan çıkar iseniz 90 günlük giriş yasağı yersiniz.

  2. Sadaf  Ocak 16, 2019

    Mrb.ben iran vatandaşyim.şartli giris yapdim randevu alamadim.20 gun kaldim ceza odedim ve cikdim.polis cikarken dedi 3 ay sonra gelebilirsin.ben garanti icin 6ay iranda kaldim.simdi gelmek istiyorum.normal giris yapabilirim vize siz?

    cevap
    • admin  Ocak 17, 2019

      Evet normal giriş yapabilirsiniz

  3. Zeki.E  Ocak 27, 2019

    Merhaba Ben Zeki Antalyadan,
    Benim hanım Cezayirli yeni Evlendik.
    Türkiyede vize süresi bitti istemiyerekten amma Resmi evliliği yaptık.
    Benim hanım kaçak duruma düştü.
    Şimdi şartlı giriş çıkışmi yapmamı gerek yoksa resmi evli olduğumuz için bir alternatif varmı.
    Örneğin Cezayirden Vize başvurusunda bulunduk.
    vize alırsak burda gine legal duruma düşermi ki oturma izni alabilelim.Tabi o cezayida ödememiz gerek. Ayle birleştirme vasvurusunda bulunabilirmi.
    Şimdiden Teşekür ederim.
    Saygilar

    cevap
  4. Zalf  Şubat 18, 2019

    Merhaba, çalışma izni uzatma belgesi yle ülkeden çıkış yapabilir miyim? Çalışma iznim uzatmaya vermedim, 2 haftadır onaylandı diye görünüyor ama hala kargoya verilmedi. İş için yurtdışına çıkmak zorundayım, billet ödendi. Acaba uzatma belgemle çıkış yapmaya çalışırsam sıkıntı olur mu? Teşekkür ederim

    cevap
    • admin  Şubat 19, 2019

      Normal şartlar altında eski kratınız üzerindeki kimlik numarasından sistemde yeni geçerlilik tarihini görebilirler, sıkıntı olmaması gerekir. Ama bu konuda size garanti verebilmemizde mümkün değil maalesef.

  5. Gulcan  Mart 6, 2019

    merhaba 2013 de cikis yaptım ve ceza paramı ödemiştim. ama yinede giris yasak almostim 72 ay ..2016 senesinde TurkmenistandKi Turkiye konsolosluğundan çalışma vize aldım ve o vizey le giriş yaptım 2017 nisanda. giriste benim pasaport fotokopyami aldilar ve imzalatdilar 10 gun icersinde basvuri yapacagim diye.
    sigorta ladim başvuru yaptim randevu için ama kaçağa kaldım yinede..b7 şartlı giriş mi oluyor acaba..yeniden giriş çıkış yapmayı düşünüyorum ama yapabilirmiyim.sartli giriş kullanmış oluyormuşum acaba

    cevap
    • admin  Mart 12, 2019

      Çalışma vizeniz varken neden şartlı giriş formu imzalattılar? Ortada bir hata söz konusu

    • Xolida  Mart 21, 2019

      Merhaba Ben Ozbekiston vatandasiyam 3sanalik cazoporam ne kadar olyur uncadan tesekkur etyurim

    • admin  Mart 21, 2019

      400 usd + 650 TL

  6. Rabia sağlar  Temmuz 30, 2019

    Meraba benim bi yakınım nişanlı ve nişanlısı kaçak durumda insanı oturma iznine başvurdu ama daha sonuç alamadı kendi ülkesine de çıkış fakat vize alamadı turkiyede oturma izni almanın başka bir yolu varmı acaba?

    cevap
    • admin  Temmuz 31, 2019

      Eğer vize alamadıysa maalesef başka bir yolu yok

Yorum Ekle


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.