Blog

V84 ile Şartlı Giriş Nedir Nasıl Yapılır

Şartlı Giriş bir diğer adıyla V84 ile giriş yabancı uyruklular için en çok merak edilen konulardan biri oldu. Yeni yabancıları koruma kanunu ile birlikte vize süresini ihlal ederek ülkeden çıkış yapanlar eğer çıkışta cezayı öderler ise 90 gün sonra yeni vize süresiyle birlikte giriş yapabiliyorlar;

Ceza ödemelerinin hesaplamaları için Youtube sayfamızda hesaplama ülke bazında anlatılmaktadır; T4 Danışmanlık Youtube Kanalı

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ


Yazının altındaki tabloda hangi ülke vatandaşı ne kadar süre ile vizesiz kalabilir görebilirsiniz.

Türkiyeden geç çıkan ama çıkarken cezayı ödeyenler eğer isterler ise 90 gün beklemeden diğer bir adı da V84 olan İkamet İzni Şartlı Giriş Bilgi Formunu imzalayarak giriş yapabilirler. Yabancılara verilen bu hak Göç İdaresi Resmi İnternet Sitesi’nde de açıkça bildirilmiştir; http://www.goc.gov.tr/icerik6/yabancilarin-ulkemizde-kalis-sureleri-hakkinda-duyuru_350_360_4654_icerik

Yabancı çalışma izni

 

 

İkamet İzni Şartlı Giriş Bilgi Formu İle Giriş Sonrası

V84 yani ikamet izni şartlı giriş bilgi formu imzalayarak giriş yaptıktan sonra  ne yapmak gerekir? Öncelikle size verilen ek süre sadece 10 gündür. İlk yapmanız gereken yabancı özel sağlık sigortası yaptırmak ve ikamet tezkeresi başvurusu için randevu almaktır.

Verilen randevu tarihinin bu 10 günlük süreyi aşması önemli değildir, önemli olan yasal süre içerisinde randevu tarihi belirlemiş olmanızdır.

Sigortayı bizden yaptıran müşterilerimizin randevularını ücretsiz alıyoruz ve kargo ile adreslerine gönderiyoruz

Bize Ulaşın: 0242 237 0407 – info@t4danismanlik.com


Şartlı Giriş Yaptıktan Sonra 10 Günlük Süre Aşılırsa Ne Olur?

V84 yani İkamet İzni Şartlı Giriş Bilgi Formu ile giriş yaptınız ama 10 günlük süre içerisinde başvuru yapmadıysanız bu durumda ispat edebileceğiniz bir mazeretiniz yok ise oturma izni alamazsınız.

Yapmanız gereken ceza ödeyerek tekrar çıkış yapmaktır ama yeni şartlı girişinize izin verilmeyecektir ve giriş yasağı uygulanacaktır.

Şartlı Girişe Uymayanlar İçin Giriş Yasağı Süresi

Şartlı giriş yapıp 10 gün içerisinde randevu almayanlara kademeli olarak giriş yasağı uygulanır;

  • 3 aya kadar geç çıkanlara 3 ay giriş yasağı
  • 3-6 ay arası geç çıkanlara 6 ay giriş yasağı
  • 6 ay – 1 yıl arası geç çıkanlara 1 yıl giriş yasağı uygulanacaktır ve bu yasak ihlal sürenize göre 5 yıla kadar çıkabilir.
Sigortayı bizden yaptıran müşterilerimizin randevularını ücretsiz alıyoruz ve kargo ile adreslerine gönderiyoruz

Bize Ulaşın: 0242 237 0407 – info@t4danismanlik.com



 

ÜlkeVize Muafiyeti
ABD90 gün / e-vize
Almanya90 gün
Azerbaycan30 gün
Belarus30 gün
Belçika90 gün
Bosna Hersek60 gün
Brezilya90 gün
Bulgaristan90 gün
Çek Cumhuriyeti90 gün
Çin30 gün / e-vize
Danimarka90 gün
Endonezya30 gün / e-vize
Ermenistan30 gün / e-vize
Estonya90 gün
Finlandiya90 gün
Fransa90 gün
Gürcistan90 gün
Hollanda90 gün / e-vize
Hırvatistan90 gün
Irak30 gün
İngiltere90 gün / e-vize
İran90 gün
İsveç90 gün
İsviçre90 gün
İtalya90 gün
İzlanda90 gün
Kanada90 gün / e-vize
Kazakistan90 gün
Kırgızistan90 gün
Letonya30 gün
Libya90 gün
Litvanya90 gün
Lübnan90 gün
Makedonya90 gün
Moldova90 gün
Özbekistan90 gün
Polonya90 gün / e-vize
Romanya90 gün
Rusya60 gün
Slovakya90 gün
Slovenya90 gün
Suriye90 gün
Tacikistan90 gün
Tayland30 gün
Türkmenistan30 gün
Ukrayna90 gün
Yunanistan90 gün
73

Comments

  1. Kt  Ekim 10, 2019

    Merhaba ben gurcu vatandaşıyım, turkiyede resmi evliliğim var, her sene düzenli oturma izinim yaptik yalnız bu sefer eşim başka yere gitti için yapamadım mayıs son geçerlilik tarih dır, yani 5 ay gecikmem var, ceza odiyerek durumu duzeltebilirmiyim, çikiş yaparsam hemen giriş yapabilir miyim, çocuğum okula gidiyor gurcistanda kalamam, ne olur beni tarif edin. Teşekkür ederim

    reply

Add a Comment


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.