Blog Sayfa 11

Yabancılara Kapalı Mahallelerde İkamet İzni

Türkiye genelinde bir çok ilde bazı ilçe ve mahalleler yabancı uyrukluların ikametine kapatıldı. Halihazırda bu mahalle ve ilçelerde bulunanlar ikametlerini uzatabilecekler fakat ilk kez ikamet izni başvurusu yapacak olanlar maalesef bu kapalı mahalle ve ilçelerde ikamet izin başvurusu yapamayacaklar.

V84 ile Şartlı Giriş Nedir Nasıl Yapılır

Şartlı Giriş bir diğer adıyla V84 ile giriş yabancı uyruklular için en çok merak edilen konulardan biri oldu. Yeni yabancıları koruma kanunu ile birlikte vize süresini ihlal ederek ülkeden çıkış yapanlar eğer çıkışta cezayı öderler ise 90 gün sonra yeni vize süresiyle birlikte giriş yapabiliyorlar;

Deport Olmuş Yabancı Türkiyeye Nasıl Geri Gelebilir

Güncelleme: Yeni yayınlanan genelge ile, yurt dışından çalışma izni ile gelenler 1 yıl dolmadan izni iptal ettirip yabancı oturma izni için geçiş yapamayacaktır. 1 yıl dolmadan işveren tarafından izni iptal edilenlere ülkeden 10 gün içerisinde çıkış yapmaları için tebligat verilecektir.

Ceza ödemelerinin hesaplamaları için Youtube sayfamızda hesaplama ülke bazında anlatılmaktadır; T4 Danışmanlık Youtube Kanalı

Yabancı Uyruklunun Vize İhlali Cezası Hesaplama

Türkiye’ye vizesiz veya vize ile giriş yapan yabancı uyruklular ile ikamet izni almış olan yabancı uyrukluların en büyük sıkıntılarından biri de vize ihlali cezası hesaplama ve ne kadar ceza alacağını öğrenmektir. Konuyla ilgili olarak Türkmenistan ve Özbekistan uyrukluların durumu diğer ülkelerden biraz farklıdır. Çünkü bu ülke vatandaşlarının ceza ödeyerek çıkış yapsalar bile kendi ülkelerinden çıkmaları zor olmaktadır.

Apostil Nedir Hangi Evraklarda Gereklidir?

Apostil, uluslararası hukukta kullanılan bir terimdir ve özellikle belgelerin yabancı ülkelerdeki resmi tanınmasını kolaylaştırmak için kullanılır. Apostil, “La Haye Apostille” olarak da adlandırılır ve La Haye Konvansiyonu’na (Anlaşmasına) dayanır. Bu anlaşma, belirli belgelerin yabancı ülkelerde tanınmasını daha hızlı ve basit bir şekilde sağlar.