Sağlık Turizmi Yabancı Personel Çalışma İzni

Sağlık turizmi sektörü özellikle İstanbul ve Antalya şehirlerinin önderliğinde giderek yükselen ekonomik bir değer haline geldi. Bu sebepten kaynaklı Çalışma Bakanlığı sağlık turizmi yapan firmalara kolaylık sağlayan genelgeyi yayınladı.

İş bu genelge ile birlikte 2024 yılının tamamında sağlık turizmi belgesi olan turizm firmalarında ilk 2 personel için Türk personel şartı aranmayacaktır.

Bu uygulamada dikkat edilmesi gereken sermaye şartı ile alakalı bir muafiyetten bahsetmemektedir. Dolayısıyla 100.000 TL ödenmiş sermaye koşulu halen devam etmektedir.

Uygulama ile ilgili açıklama şu şekildedir;

Ülkemizin turizm potansiyelinin artırılması ve hizmet sunumu kapasitesinin güçlendirilmesi amacıyla sektörde çalışacak yabancılara ilişkin çeşitli kolaylıklar sağlanmaktadır.

Turizm sektörüne destek olunması amacıyla, önceki yıllarda sektöre ilişkin sağlanan kolaylıklara ilave olarak 01.01.2024 - 31.12.2024 tarihleri arasında geçerli olmak üzere, sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren aracı kuruluşların yabancı istihdam taleplerine yönelik:

- Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli seyahat acentaları arasından, sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren ve Sağlık Bakanlığından yetkilendirilmiş aracı kuruluşların (yurt içinden yapılacak başvurularda) iki yabancıya kadar çalışma izni başvurularının istihdam kriteri uygulanmaksızın değerlendirilebilmesi düzenlemesi hayata geçirilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kaynak; https://www.csgb.gov.tr/uigm/duyurular/2024-yilinda-turizm-sektorunde-uygulanacak-istisnalar/