Blog

T4 Danışmanlık Antalya olarak ofisimize gelemeyen veya sadece bilgi almak isteyen kişiler için oluşturduğumuz bu bilgilendirme sayfasında ikamet izni, çalışma izni, vatandaşlık, yabancı sağlık sigortası, vize ihlalleri vb bir çok konuda probleminize çözüm bulabilir veya probleminizin ne olduğunu anlayabilirsiniz.

Yabancı Kaçak İşçi Çalışma ve Çalıştırma Cezası

Yabancı uyruklu kaçak işçi ve personel çalıştırma ve kaçak çalışma idari para cezası tutarları 2024 yılı için güncellendi.

İkamet İzin Harcı Online Nasıl Ödenir

İkamet izni başvurusu sırasında harç ödemesi ile ilgili olarak bize en çok sorulan sorular ve cevaplarını sizler için listeledik;

  1. İkamet tezkeresi harcı ne kadar?
  2. İkamet tezkeresi harç ödemesi nasıl yapılır?
  3. İkamet tezkeresi harcı sorgulama
  4. İkamet tezkeresi harcı ödemesi anlaşmalı bankalar
  5. İkamet tezkeresi harcı ödemesi online

Yabancı İkamet İzni Nasıl Alınır?

Yabancı ikamet izni almak için öncelikle Göç İdaresi için online girerek randevu almak ve gerekli evraklar ile birlikte randevu günü Göç İdaresi’nde bulunmak gerekir. Oturma izni için gerekli evraklar ikamet tezkeresi türüne göre değişiklik gösterir.

Yabancı Çalışma İzni Nasıl İptal Edilir?

Yabancı çalışma izni iptali nasıl yapılır? İşverenin e-imzası gerekli midir? SGK çıkışı yapılmalı mıdır?

Yabancı Çalışma İzni Uzatması Nasıl Yapılır?

Yabancı çalışma izni uzatma işlemleri başvurunun yapıldığı e-izin otomasyon sisteminden yapılmaktadır. İzin süresinin 1 yıl, 2 yıl veya 3 yıl olmasına bakılmaksızın son 60 güne giren çalışma izinleri uzatılabilir.

Yabancı Çalışma İzni Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yabancı çalışma izni başvurusu, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü'nün e-izin otomasyon sistemi üzerinden dijital olarak e-imza ile birlikte yapılır.