Oturma izni, Yabancı ikamet izni veya diğer adıyla ikamet Tezkeresi yabancı uyrukluların Türkiye’de kendilerine verilen vize süresinden daha uzun kalmak istemeleri durumunda ülkede geçici olarak ikamet etme hakkı veren belgedir. Temelde ikamet izinleri 6 farklı gruba ayrılmıştır.
1- KISA DÖNEM İKAMET İZNİ
- Turistik amaçlı ikamet
- Tapu sahibi olan yabancılar
- Tedavi amaçlı gelen yabancılar
- Mahkemesi devam eden yabancılar
- Türkçe kurslarına katılan yabancılar
- Türkiyede üniversite eğitimini tamamlayanlar
2- Aile İkamet İzni
3- Öğrenci İkamet İzni
4- Uzun Dönem İkamet İzni
5- İnsani İkamet İzni
6- İnsan Ticareti Mağdurları İçin İkamet İzni
İkamet İzni Nasıl Alınır?
Yabancı ikamet izni almak için öncelikle Göç İdaresi için online girerek randevu almak ve gerekli evraklar ile birlikte randevu günü Göç İdaresi’nde bulunmak gerekir. Oturma izni için gerekli evraklar ikamet tezkeresi türüne göre değişiklik gösterir.
Bu arada hala bir çok yabancı uyruklu Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubeyi aramakta ve Emniyet Randevu sitemini sormaktadır. Fakat 2014 yılından itibaren yabancılar ile ilgili tüm işlemler Göç İdarelerinde yapılmakta ve E-İkamet randevuları Göç İdaresi E-İkamet sisteminden alınabilmektedir.
Öncelikle yapılması gereken özel sağlık sigortası yaptırıp e-ikamet sisteminden online olarak randevu almaktır. Randevu aldıktan sonra ise e-ikamet randevu sisteminden yabancı ikamet tezkeresi başvuru formu çıktı olarak alınmalıdır.
Telefon veya tabletten giriş yapan bazı yabancıların oturma izni başvuru formunu yazdırmamaları ve gelen doğrulama mesajını sildikleri için de randevu bilgilerine ulaşamadıkları için problem yaşamaları çok sık rastlanan bir durumdur.
Oturma İzni – İkamet Tezkeresi İçin Gerekli Belgeler
Gerekli evrak listesi her başvuru için farklıdır, size uygun olan türü belirleyip aşağıda inceleyebilirsiniz.
Kısa Süreli İkamet İzni İçin Gerekli Belgeler
Turistik Amaçlı Oturma İzni
- Pasaport fotokopisi
- İkamet izin başvuru formu (sistemden çıkıyor)
- Özel sağlık sigortası
- 4 biometrik fotoğraf
- Yerleşim yeri belgesi
- Kiracılar için noter tasdikli kira sözleşmesi
- Misafir olanlar için noterden misafir taahhütnamesi
- 18 yaş altı çocuklar için apostilli doğum belgesinin noter tasdikli tercümesi
- 18 yaş altı çocuklar için anne veya babadan birisi yanında değil ise olmayan ebeveynin apostilli muvaffakatnamesi
- Kira sözleşmesi ile birlikte tapu fotokopisi ve ev sahibinin kimlik fotokopisi de talep edilebilir.
Tapu Sahibi İçin Yabancı Oturma İzni
Türkiye’de taşınmazı, gayrimenkulu bulunan yabancı uyruklular aşağıdaki evrakları temin etmelidirler.
- Pasaport fotokopisi
- İkamet izin başvuru formu (sistemden çıkıyor)
- Özel sağlık sigortası
- 4 biometrik fotoğraf
- Tapu fotokopisi
- Tapu müdürlüğünden mülkiyet yazısı
Aile İkamet İzni
- Pasaport fotokopisi
- İkamet izin başvuru formu (sistemden çıkıyor)
- SGK provizyon belgesi
- 4 biometrik fotoğraf
- TC Vatandaşı eşin kimlik fotokopisi
- Eş yabancı ise Pasaport ve çalışma izin kopyası
- Evlilik cüzdanının ilk 4 sayfasının kopyası
- TC vatandaşı eşin gelir belgesi
- TC vatandaşı eşin vukuatlı nüfus kayıt örneği
- TC vatandaşı eşin adli sicil kaydı
Öğrenci Oturma İzni
- Pasaport fotokopisi
- İkamet izin başvuru formu (sistemden çıkıyor)
- SGK provizyon belgesi
- 4 biometrik fotoğraf
- TC Vatandaşı eşin kimlik fotokopisi
- Eş yabancı ise Pasaport ve çalışma izin kopyası
- Evlilik cüzdanının ilk 4 sayfasının kopyası
- TC vatandaşı eşin gelir belgesi
- TC vatandaşı eşin vukuatlı nüfus kayıt örneği
- TC vatandaşı eşin adli sicil kaydı
T4 Yabancı Danışmanlık Ltd Şti
Merak Ettikleriniz
Oturma İzni İle İlgili Sık Sorulan Sorular
Oturum İzni Almanın Maliyeti Nedir?
Oturum izni alırken karşınıza değişken maliyetler çıkacaktır. Her şeyden önce ülkelerin tabi oldukları uygulamalar ve harç grupları farklılık göstermektedir. Kimi ülkeler hem ikamet hem vize harcına tabi
iken kimi ülkeler vize harcından muaf, bazı ülkeler ise ikamet harcından muaftır.
İkamet ile ilgili harç ve vergi tutarları bir sonraki soruya cevaben verilmiştir.
Diğer taraftan ise yabancının sosyal güvencesi yok ve özel sağlık sigortası yaptırması gerekiyor ise ayrıca sigorta masrafı doğacaktır. Sigorta ise kişin yaşına göre değişkenlik gösterir. Güncel fiyatları diğer soruya cevaben verilmiştir.
Deport Cezasını Girerken Ödeyebilir miyim?
Konsolosluktan vize veya çalışma izni almadan gelirseniz ödeyemediğiniz gibi geri ülkenize gönderilirsiniz, hatta hakkınızda kaçak giriş işlemi bile yapılabilir. Sadece ve sadece pasaportunuzda vize var ise giriş yapıp cezanızı ödeyebilirsiniz.
Vize Süresi Geçikten Sonra İkamete Başvurabilir miyim?
Eğer ilk girişte 30, 60 veya 90 günlük süre, veya 180 günde 90 günü tamamladınız ama başvuru yapmadıysanız randevu almak için yasal olarak ekstradan 10 gün süreniz var. Bu 10 günlük gecikmenin cezasını ödeyerek çıkış yapmadan başvuru yapabilirsiniz. Ama eğer 10 günlük ek süreyi de aştıysanız ve belgeleyebileceğiniz bir mazeretiniz (doktor raporu vb) yok ise çıkış giriş yapmaktan başka seçenek yok maalesef.
Çıkış yaparken de gecikme cezasını muhakkak ödemeniz gereklidir. Aksi durumda ceza ödemeyenler için 5 yıl süreyle ülkeye giriş yasağı konmaktadır ve bu cezanın buradan başka biri tarafından veya girişte sizin tarafınızdan ödenerek giriş yasağının kaldırılması mümkün değildir. Giriş yasağını sadece konsolosluktan alınacak vize veya çalışma izni kaldırır.
Yabancı Oturma İzni Uzatması Ne Zaman Yapılmalı?
İkamet izni geçerlilik tarihinin son 60 gününe girince başvuru yapabilirsiniz, son 60.günden itibaren son gününe kadar süreniz var.
İkamet İzninin Süresi Bittikten Sonra Çıkış Yapmadan Uzatılabilir mi?
Eğer ikametinizin süresi 10 günden fazla geçmediyse evet ama 10 günden fazla gecikme var ise maalesef çıkış giriş yapmanız gereklidir.
Yabancı Oturma İzni Harçları Ne Kadar?
Oturma izin harçları ülkeye göre değişiklik gösterir. En düşük ikamet harcı yıllık 11,5, en yüksek harç ise 80 usd yıllık olarak belirlenmiştir. Sadece Sırbistan, Şili ve Norveç farklı olarak hesaplanır.
İkamet harcından ayrı olarak her ülke vatandaşı 2021 yılı için 125 TL kart bedeli ödeyecektir.
Ayrıca e-vize, vize veya gümrük kapısında harç ödeyenler ve uzatma yapanlar hariç 2021 yılı için 758,90 TL vize harcı ödenecektir.
Yabancı Sağlık Sigortası fiyatları devamlı güncellenmekle birlikte, şu anda aşağıdaki fiyatlar ile temin edebilirsiniz.
2021 Güncel Yabancı Sağlık Sigortası Fiyatları Nedir?
YAŞ | FİYAT |
---|---|
0-18 | 200 TL |
18-25 | 125 TL |
26-30 | 160 TL |
31-35 | 160 TL |
36-45 | 185 TL |
46-50 | 280 TL |
51-55 | 320 TL |
56-60 | 360 TL |
61-64 | 600 TL |
Yabancı Oturma İzni Başvurusunu Ne Zaman Yapmalıyım?
Yabancı oturum izni için yasal süre vatandaşı olduğunuz ülkeye göre değişir, kimi ülkeler girişten itibaren 30, kim ülkeler 60, kimi ülkeler ise 90 gün içerisinde başvuru yapmalıdır. Örneğin Rusya için 60 gün iken Tükmenistan için 30 gün, Gürcistan, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan ve Kırgızistan için ise 90 gündür.
Uzatmalar ise ikamet izni süresi bitmeden son 60 gün içerisinde yapılabilmektedir. Son 60 güne girdikten sonra iznin son gününe kadar yapılmasında herhangi bir engel yoktur.
Merhaba, ikamet iznini red gelir ve 10 gun içinde çıkış tebliği gelirse; bu 10 gun içinde çalışma izni başvurusu yapılabilir mi? Yapılırsa giriş çıkış yapmadan kalınabilinir mi?
Maalesef yapılamaz, tebliğe uymak zorunda yabancı
Merhaba eģer biz 2 fotoģraf gonderdim sikindi varmi?
Merhabalar, eksik olduğu düşünülürse size telefon veya mail ile bildirim yaparlar tamamlamanız için
merhabalar,benim oturma iznim iptal olundu göç idaresinde.Bana sınırdışı uyqulaması yapdılar(çıkış izin belgesi)30 gün süre verdiler bende bu süre içerisinde 30 aralık 2020 Türkiyeden çıkış yapdım.Size sorum ben çıkarken polis benim çıkış belgeme bakdı,amma ceza parası almadı kaç defa söyledim dedi 3 ay deport olundun, ben dedim kaçak kaldığımda her zaman para veriyordum dedi burda yazılmış sen para vermesende olur.Amma ben endişeliyim lütfen bana söylermisiniz ben hakikanmı 3 ay oldum??
Burada yazıyor ihlal sürenize göre giriş yasağı süreleri; https://www.t4danismanlik.com/giris-yasagi-sorgulama-deport-suresi-hesaplama/
Merhaba, çalışma izin ve SGK iptal olduktan sonra oturma izine başvurdum ama süresi gelince yabancı şubede benim oturum izini mi reddetti yani vermedi çıkış yapacaksınız dedi peki ne yapmam lazım…..
Başvurunuz red oldu ise çıkuış yapmanız lazım, 6 ay dolmadan yeni başvuru yapamazsınız
Merhaba ben azeri vatandaşıyım 24 ekimde ikamet iznine başvuru yapdım 1 ay gecdi bana hec bir sms falan gelmedi aradım göc idaresini 90 gün icerisinde onay geliyo dediler 2 ci ayda oldu yine ayni durum oldu beklemededi hala söylenildi bu ay 24 de 3 ay olucak dun aradim tekrar iptal gelmiş dediler bana . Bana hic bilgi verilmedi redd mesaji gelmesi gerekiyodu. Şimdi cezali duruma düsdüm 3-6 ay arasi deport ola bilirim. Nasil yapayım ben mağdurum onların hatası rica ediyorum bir yönlendirme bilgiıendirme yapa bilirmisiniz neyapmalıyım?
Göç İdaresi’nin verdiği kararlar sonrası herhangi bir yorum yapamayız ama çok geçerli bir sebebiniz var ise avukat tutarak yütütmeyi durdurma kararı aldırabilirsiniz. Ama bu en sonunda yine ikamet izni alabileceğiniz anlamına gelmez.
Merhaba,
Eşim İtalyan ve Türkiye’ye kimlik kartı ile (pasaportsuz) yasal giriş yaptı. Şimdi kısa süreli ikamete başvurmak istiyoruz. Pasaport olmadan mümkün mü? Çok teşekkürler!
Kimlik kartı ile vizesiz seyahat etmek mümkün olsa da ikamet verilmemektedir maalesef
Merhabalar
Ben öğrenciyim , istanbul’da kalıyorum. İkamet uzatma başvurusu yaptım gerekli belgeler ptt yolu ile Göç idaresine gönderdim. Fakat 1 ay oldu hala bir mesaj yok.
90 güne kadar sürebilir, isterseniz 157’den bilgi alabilirsiniz
Merhaba gürcistanlı birinin 10.02.2019 yılında giriş yapmış birisinin tc vatandaşıyla evlilik yapması için ne yapması gerekir ve bu kişinin oturum izini yok kaçak durumda gözüküyor yardımcı olursanız sevinirim
Para cezasını ödeyerek çıkış yapmalı ve apostilli doum belgesi ve apostilli medeni hal belgesini alarak geri gelmeli. Önce oturma izni sonra da evlilik işlemleri yapılabilir
Merhaba arkadaşım gurcistan vatandaşı daha önce istanbulda ikamet ediyordu Su an başka ilde.otyrma izni uzatacak adres değişikliği yapmış benim adresi verdi.misafir olarak tahattutu başkası verse olurmu evraklar için tessekkür
Verebilir ama taahhütnameyi kim verirse onun adresi kayıt edilir.
Ben Turkmenistan vatandasiyim ucunju ikametim uzatmami insandan hazirana geciriler hala Ses Seda yok devletden yardimi alamiyorum Türk cumhuryetinde gozukmiyorsun diyorlar Ben her seyi odedim gonderdim nasil olacak benim ikamet
Merhaba efendim ben Türkmenistanliyim öğrenci ikamet izninden Turizm amaçlı oturma iznine geçiş için gerekli belgeler nelerdir bilgi verir misiniz,lütfen
Merhaba
20 ağustos de randevum vardı, evrakları ptt dan göç idaresine gönderdim.şimdi 28 gün gecdi ama bir habar kartdan gelmedi, ikamet kartım ne zaman gelir?teşekkürler,iyi çalişmalar dilerim..
1.09.2020 oturma iznim bitiyor…tedavi amacli ikamet iznine başvuracam.Özel Hastaneler gecerli mi? Ve randevu aldikdan sonra kac gun icinde mesaj gelir?
Merhaba eşimin oturma izni 1 buçuk ay var kendisi Fas vatandaşı covid 19 nedeniyle ülkesine gidip gerekli belgeleri alamıyor ve uçuş yasağı var ne yapabiliriz uzatmada yardımcı olur musunuz
Konsoloslukları çalışıyor ise oradan talep edebilirsiniz
Merhaba, Azerbaycan vatandaşıyım. Turkiyede daire alırsam nasil ikamet izni ala biliyorum ve 5 sene dairem uzerinde ikamet edersem vetendasliga muraciat ede bilirmiyim? Bu arada alacagim dairenin fiyat limiti varmı? Lutfen cevab verin, bo soru da var, eger birisi bana daire bağış yaparsa o da sayiliyormu? Teşekkürler
Merhaba,
Ben fas vatandaşıyım. Temmuz 2019 mezun oldum ve mezuniyetten sonra 6 ay içerisinde müracaat edenler kısa dönemli ikamete başvurdum 1 yıl verdiler ve 30.09.2020’da bitiyor. Iki sorum olacak:
1) mezuniyetten sonra kısa dönemli ikamet turistik ikamet sayılıyor mu?
2) duydum ki 01.01.2020 dan sonra faslılara turistik ikametleri yenilenmiyor artık. Şimdi ben turistik ikamete başvurabilir miyim? Yoksa kanun bana da geçerli?
Şimdiden çok teşekkür ederim. Çok stresliyim ve acılan cevap arıyorum. 157 yi aradım başvurabilirim dediler sıkıntı yok dediler. Ama yinede emin olmak istiyorum.
Mezuniyet sonrası alınan ikamet kısa dönem turistik sayılır. Diğer taraftan kesin olur veya olmazın teyidini göç idaresinden almanız gerek maalesef
merhabalar ben Afganistan vatandaşıyım oturma iznim uzatmak için randevu almıştım randevu aldıktan sonra mesaj gelmesi gerekiyordu 3 günüm geçti ve hala mesaj gelmedi bu konuda yardımcı olabilir misiniz teşekkürler
157 numaralı çağrı merkezini arar mısınız?
Benim ekamet yrine degistrmek istiyorum
Tesekkur ederis
V84 kodunu 6 yil kaçak kalanlar kullanabilirmi dikkatlica okuyun “6 yil kaçak kalanlar” V84 du yeni genelgeye göre kullanıp şartli giriş yapabilirmi? Daha önce şartli giriş yapilmamiştir, konuyla ilgili dönüş yapmaniz önemle rica olunur, görüyoruzki ortalikta yanliş yalan haberlar var, sizlere güveniyoruz kisaca bilgi verirmisiniz.
Ben Azerbaycan vatandaşiyim 2016 yilinda 5 ay kaldim burda sonra geri dondugumde para cezasini odemedim deport oldum sonra konsoloskultan misafir vizesi aldim 90 gunluk 2018 yilinda yeniden giriş yapdim secimlere denk geldigim icin oturum izni alamadim eandevum iptal oldu
Şimdi cikiş yapdigimda para cezasini odersem sorunsuz gide bilirmiyim yani 3 ay sonra geri done bilirmiyim?
Ben Azerbaycan vetedasiyim,oturma iznim 18mart tarihinde bitiyor,tekrar oturma izni uzatmasi yapmak istiyorum.Bi ara zorlasmisti oturma izni almak,acaba ben uzatma alabilirmiyim?iptal gelmesinden korkiyorum,yine sikinti varmi oturma izni verilmesinde??lutfen cevaplayin,
Bu bizim size olur ya da olmaz diye cevaplayabileceğimiz bir soru değil maalesef
Merhaba,turkiyede vetendaş olmak için 5 sene ikamet etmem için alacagim daire kaç tl degerinde olmalidir? Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum,tesekkurler
Aldığınız daire 250 bin USD üzeri ise hemen vatandaşlık alırsınız, düşük ise 5 yıl sonra.
Merhaba ben yüksek lisans öğrencisiyim ilk yıl bitti şimdi tez yapıyorum ama şehir istanbula tanşındım çünkü tez internetten yapıyorum hoca ile ancak oturma izni istanbuldan uzatılmaz dediler bana göç idaresine gittim senin oturma iznin nerde okulun şehri ordan yapılmanız lazım dedi ancak nufüsüm şuan istanbul ve üniversitedki şehri evim yokki öğrenci ikametim uzatmak için ne yapılmalı sizce çok sağolun şimdiden
Öğrenci belgenizi verecek okul nerede ise oturma iznini oradan almanız gerekir maalesef
Merhaba Ben Azerbaijan vetandasiyi 1 sene8 ,9 ay olucak vizasiz kaliyorum burda simdi gitmek istiyorum gidip cezami Odersem tekrar yeniden Turkiyeye giris yapa bilirmiyim sartli giris yapa bilirim
Şartlı giriş daha önce yapmadıysanız evet ama son kararı yine girişteki pasaport polisi verecektir. Ama ceza öder ve 90 gün dışarıda kalırsanız sorunsuz girebilirsiniz
Merhaba
Ben iranlıyım. 11aralık 2018 de randevum vardı, ikamet kartım ne zaman gelir?
(KISA DÖNEM)
Onu Göç İdaresi ile görüşmeniz gerekir ama ortalama 1-2 ay sürüyor
Merhaba
Eşim Sırbistan vatandaşı .oturma izni uzatması yaptık fakat oturma izni kartı gelmedi.elimizdeki ikamet izni müracaat belgesi formu ve dekontlar ile çıkış yapıp .(annesi ms hastası )2-3 ay sonra dönüş yapabilir mi.(yani 15 günlük süre aşımında herhangi bir sıkıntı olur mu)
O dışarıdayken başvuru onaylanırsa olmaz ama süreyi aştığı için iptal edilmesi de söz konusu olabilir
Iyi gunler
180 gun icinde 120 gun istanbulda kaldim.2 kez cezali cikis yapdim.para ödedim cikdim yani.
Havalimani bana dedi ki 3 ay iranda kal sonra gelebilirsin.
Simdi 3 ay oldu ben irandayim.iran vatandasyim.
Kac gun sonra gelmek istiyorum
Girisde sartli mi giricam?
Vize istemez polis benen?
Yardimci olun lutfan
90 gün dolduysa İran’da şartlı giriş değil normal giriş yapabilirsiniz
Iyi gunler, V-70 var ne demek acaba?
Evliliğin formalite olduğuna kanaat getirilmiş görevliler tarafından
Merhabalar ben Gürcistan vatandaşı ile evli TC vatandaşiyim eşime aile ikameti alıyorum üçünçü kere uzatma yapicam 07.01.2019 da ikametin bitiş tarihi Aralık 15 ten sonra başvuru yapsak sıkıntı yaşar miyiz birde ayrıca Aralık ayı içinde evimizi başka bir yere taşıcaz başvuru süresinde sıkıntı olur mu eşimin pasaport geçerlilik süresi 07.06.2020 kaç ay aile ikametimizi uzatabiliriz
Hiçbir problem olmaz. Pasaport süresinden 60 gün öncesine kadar ikamet alabilirsinizi. Yani 07/04/2020 tarihine kadar
Selamlar Ukrayna vatandaşı kız arkadaşım var Antalya’da yaşıyor 40 yaşında oturum izni alacağız 1 yıllık ne kadar masraf olur acaba?Ve hangi evraklar gerekiyor?Kendisi türkçe bilmiyor
206 TL sigortası, 80 usd + 72TL + 458,80TL Göç İdaresi’ne ödenecek harçlar. Misafir taahhütnamesi veya kira sözleşmesinin tasdiki için de 100 TL civarı noter masrafınız olur.
Merhaba ben Sardor Isroilov Uzbekistandan galdim. Otirma izini almak isterim. Adresi konumlar nerde
Selam.Macar uyrukluyum bu sene 2 defa memleketime gittim.Maalesef ameliyat olmam gerek ve toplam kalmam 120 günü geçecek. Ne yapmalıyım çünkü oturma izni iptal olacak.
Merhaba!bir şey sormak istiyorum ,benim randevum var Kıryzstan vatandaşıyım ,.hazıran 6 işte ,ve lazım seylerde var tek bi sorum toplamı kaç para ödecem göç idaresinde
Slm ben türkmenistan dan bir kız arkadaşımı nasıl buraya getirebilirim ne gerek bana soylermisiniz lutfen
Benım esın Rus 10.09.2017 cikti Turkiyeden 2ay orda kaldi bu 2018 nisan ayda gitmek istiyor Turkiye.Simdi o nekadar kalabilir turkiyede 2ay kalabilirmi
Evet 2 ay kalabilir
admin rica etsem banim sorularimi cevaplar misiniz ! cok tessekkur ederim simdiden
merhaba ben azerbaycan vatandiyim, 29.03.2017 turkiyeye giris yaptim , amma maleessef maddi durumum sikisik oldugundan oturma izini alamadim randevu bile edemedim, su an benim gikmam sart mi? ve ya eger cikarsam hangi ulkeye gide bilim kendi ulkemden baska ? ve cezayi odeyip ne zaman geri done bilirim?
Selam. Azerbaycan vatandaşıyım aşagı yukarı 1 yıldır Türkiyedeyim. Memlekete dönmem gerek. Ne kadar ceza öderim?
Merhaba. Ben admin değilim ama yanıtlamak istedim. Ben de 2018 yılında zamanım geçmesine rağmen 4 ay fazla İstanbulda kaldım. Amma 28 günüm geçmeden evrakları toplamasam bile göç dairesinden randevu aldım. Sistemde ismim çıksın diye. 4 ay için bana 523 tl para cezası yapıldı sınırda. Amma 1 yıl için bu daha çok olacak anlamına gelmiyor. Malesef geri gelince biraz sıkıştırıyorlar. Ben insaflı birine rastladım çok şükür. Bir de ben artık geri dönüş yapınca nikah belgelerimle dönmüşdüm. Yani Türk vatandaşı ile nikahım olacakdı diye belkide onun için beni çok sıkışdırmadılar. İnşallah sana da problem çıkarmazlar kardeşim. Benim tahmini 700 tl civarı ceza ödersin, daha fazla yapmazlar. Azerbaycanlılara çok çok tolerans veriyorlar.
Merhaba
Kuveyt vatandaşıyım Türkiye de 2017 başında ev aldım ve ben 3 ay kaldım sanırken 12 Temmuz da yurtdışına çıkarken pasaport polisi yasal kalma süremi 5 gün aştığımı ve ceza ödemem gerektiğini söyledi. 5 günlük cezamı ödeyip çıktım ve 17 Temmuz da geri döndüğümde 10 gün içinde ikamet izni için başvurmam karşılığında ülkeye girişe izin vereceklerini belirttiler. Kabul ettim ve 10 gün içinde ikamet için başvurdum. Eylül de randevuya çağırdılar tüm belgelerimi teslim ettim ve ben sonucu beklemeden Kuveyt e dönmek zorunda kaldım. 15 gün sonra cep telefonuma ikamet belgemin barkod no su ile adresime gönderildiği mesajı geldi ancak adresimde bulunmadığım için PTT ye bırakıldığı belirtildi. Şimdi Türkiye ye dönmem lazım.
1. Türkiye ye bana gelen mesajı ve ikamet için ödediğim tahsilat makbuzlarını göstererek sorunsuz girebilir miyim?
2. 180 günde 90 gün kalma süremin tekrar başlaması ne zaman? (Tekrar Turist vizesiyle girmem gerekirse)
3. İkametimin iptal olması ve yeniden başvurmak zorunda kalmak gibi bir durum olur mu?
Hep yalan yanlış bilgiler alıyorum. Doğrusu nedir yardımcı olursaniz çok sevinirim.
Göç İdaresi’nin vermiş olduğu kaşe imzalı müracaat formunu ve ödeme makbuzlarını göstererek girebilmeniz gerekir. Turist vizesine ihtiyaç duymazsınız başvurunuz onaylandığı için. İkamet onaylandıktan sonra 120 günden fazla yurtdışında kalmadıysanız iptal edilmemiştir.