Blog Sayfa 9

Ev Hizmetlerinde SGK Borcu Nasıl Ödenir? Ek-9 10 Günden Fazla Ödeme

Yabancı çocuk bakıcısı, yabancı hasta bakıcı ya da yabancı yaşlı bakım elemanı için çalışma izni sonrası SGK borcu / sgk primleri yada eski adıyla ssk primleri nasıl ödenir. SGK borcu için herbir aya ait ödemeler bir sonraki ayın son gününe kadar yapılmalıdır. Zamanında ödenmeyen SGK primlerinde hem indirimler kaybolur hemde zamlı ve faizli ödenir.

Yabancıların Vergi Numarası

Yabancı vergi numarası online nasıl alınır? Vergi dairesine gitmeden yabancı kimlik numarası alınabilir mi?

Yabancıların vergi numarası Türkiye’de ikamet etmeye karar vermiş olan veye yaptıracağı yasal işlemler gereği vergi dairesine harç yatırması gereken tüm yabancılar için gereklidir. Yabancı vergi numarası ile birlikte döviz bozdurabilir, ikamet tezkeresi başvurularının veya tapu işlemlerinin harçlarını yatırılabilir.

Türk Vatandaşlığı Sonrası Yabancı Plakalı Araç İle İlgili İşlemler

Yatırım veya genel yoldan Türk vatandaşlığı kazanan yabancının Türk vatandaşlığını kazandığı tarihte Türkiye’de kullandığı yabancı plakalı aracı var ise bu aracın Türk plakasına ve ruhsatına değiştirilmesi konusunda çok fazla kafa karışıklığı ve bilgi eksikliği bulunmakta.

Kaçak Türkmen Vatandaşları Oturma İzni

Türkmenistan vatandaşlarının Türkiye'ye girişleri yeni uygulama sonrası sadece vize aralark olabilmektedir. Dolayısıyla daha önceden olduğu gibi kendi ülkelerinden farklı bir ülkeye çıkış yapıp tekrardan şartlı giriş yaparak ikamet izni almaları artık mümkün değildir.

Türkiye’de Yabancı İkamet İzin Harcı Nasıl Hesaplanır

Türkiye’de ikamet izni, oturma veya oturum izni almak isteyen yabancıların ikamet izin harcı 6 farklı kategoride hesaplanır. A grubu ülkeler, B grubu ülkeler, C grubu ülkeler, D grubu ülkeler, E grubu ülkeler ve istisnai ülkeler olmak üzere farklı hesaplama tabloları vardır.

Yabancı Ortaklı Şirket Kuruluşu

Türkiye’de yabancı ortaklı şirket kuruluşları veya yabancı uyrukluya hisse devri işlemleri her geçen gün artıyor. Türkiye’de şirket kuran yabancı uyrukluların dikkat etmesi gereken en önemli konular ise şirketi kurduktan sonraki çalışma izinleri ve ikamet ya da oturum izinleri.