Kazakistan Vatandaşları

Kazakistan uyruklu yabancılar özellikle Rusça’ya hakim oldukları için en çok tercih edilen yabancı personelin başında gelir. Çalışma amacıyla gelenler olduğu gibi sadece sezonluk ikamet amaçlı gelenlerde bulunmaktadır.

Kazakistan Vatandaşları Türkiye’de Ne Kadar Kalabilir?

Kazakistan uyruklu yabancılar 180 gün içinde 90 gün kalabilir fakat her bir girişleri 30 günü aşmamalıdır. Yani 1 ay dolmadan çıkış yapmak durumundalar. (10/11/2018 tarihi itibari ile 30 günlük tek giriş süresi 90 güne uzatılmıştır.) Uzun süreli kalmak için ise ikamet izni almalıdırlar.

Kazakistan Uyruklular İçin İkamet İzni Ne Kadar?

Kazakistan vatandaşlarının oturum izni masrafı süresine göre aşağıdaki gibidir;

Süreİkamet HarcıDefter BedeliVize Harcı
6 Ay50 USD89 TL0
1 Yıl80 USD89 TL0

NOT; Fiyatlara danışmanlık hizmeti, fotoğraf ve vb giderler dahil değildir, sadece resmi harçların toplamıdır.

Kazakistan Uyruklulara İkamet Tezkeresi İçin Gerekli Evraklar

İkamet tezkeresi için gerekli evraklar ikamet tezkeresinin türüne göre değişiklik gösterir, detaylar için bizimle iletişime geçiniz;

T4 Özel Eğitim ve Yönetim Danışmanlık Ltd.Şti

Tel1: 0541 656 27 37
 Tel2: 0242 237 0407
E-mail: info@t4danismanlik.com

Sorularınızı facebook sayfamızı beğenerek mesajlardan özel olarak sorabilirsiniz; https://www.facebook.com/t4danismanlik/

En geç 24 saat içerisinde cevaplamaya çalışıyoruz.


Ukrayna Vatandaşları

Ukrayna vatandaşları Türkiye’de özellikle Antalya’da yaz döneminde önemli bir sayıya ulaşıyor ve turizm sektöründe önemli bir iş gücü oluşturuyor. Fakat en büyük problem büyük bir kısmının çalışma izni olmadan sadece ikamet izniyle kaçak olarak çalıştırılmasıdır. Ukrayna vatandaşlarının Türkiye’de kalma süreleri, oturum izni masrafları gibi bilgileri yazımızda bulabilirsiniz. Vize cezası hesaplamak için ise videomuzu seyretmeniz yeterlidir.

Ukrayna Vatandaşları Türkiye’de Ne Kadar Kalabilir?

Çalışma izni olmayan Ukrayna uyruklular Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra 90 gün kalabilirler. Fakat 180 gün içerisinde toplam 90 günden fazla kalamazlar. 90 gün içerisinde ya oturma izni alınmalı ya da 90 günü geçirmeden ülkedem çıkış yapmalıdırlar.

90 günlük süre içerisinde oturma izni almak için en azından randevu almayanlar ve çıkış yapmayanlar para cezası ödemek ile yükümlüdür. Cezayı ödemeyenler 1 gün dahi geç çıkmış olsalar 5 yıl giriş yasağı uygulamasına maruz kalırlar.

Ukrayna Uyruklular İçin İkamet İzni Masrafları Nelerdir?

Ukrayna vatandaşlarının oturum izni masrafı süresine göre aşağıdaki gibidir; İkamet harcı dolar üzerinden TL olarak alınır dolayısıyla sisteme giriş yapılan gündeki kur ne ise ona göre sistem tarafından hesaplanır.

Süreİkamet HarcıKart BedeliVize Harcı
6 Ay50 usd89 TL458,80 TL
1 Yıl80 usd89 TL458,80 TL

NOT; Fiyatlara danışmanlık hizmeti, fotoğraf, yabancı sağlık sigortası vb giderler dahil değildir, sadece resmi harçların toplamıdır.

Ukrayna Uyruklulara İkamet Tezkeresi İçin Gerekli Evraklar

İkamet tezkeresi için gerekli belgeleri öğrenmek için bize ulaşabilirsiniz.

Ukrayna Vatandaşları İçin Çalışma İzni

Yabancı çalışma izni için gerekli koşullar diğer ülkelerinki ile aynıdır. Yani ev hizmetlerinde evde doktor raporu ile belgelenebilen bir hasta veya küçük çocuk bulunmalıdır. 

Kurumsal firmalarda çalışacak olan yabancılar ise bir yabancı için beş Türk sigortalı çalışan ve yüz bin TL ödenmiş sermaye şartını sağlayan fir firma tarafından işe alınmalı ve başvurular bu firma üzerinden yapılmalıdır.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından turizm sektörüne sağlanan teşvikler gereği son 2-3 yıldır oteller ve otel içi firmalar bu kriterlerden muaf tutuluyor. 

Ayrıca 3 yıldır TC vatandaşı ile evli olanlar ve anne veya babası ya da çocuğu TC vatandaşı olanlar da izne tabi olmak ile beraber bu kriterler aranmıyor.

 

Ukrayna Oturma İzni

2014 Pasaport Harçları

01 Ocak 2014 tarihinden itibaren pasaport harçları yenilenmiştir. Yenilenen pasaport harçları 2014 yılı için aşağıdaki gibi belirlenmiştir;

Pasaport cüzdan bedeli; 75 TL

6 Aya kadar :     96.10.TL.

1 Yıl için :   140.50.TL
2 Yıl için :   229.30.TL.
3 Yıl için :  325.50.TL.
3 Yıldan fazla süreli : 458.70.TL.

Gürcistan Vatandaşları

Gürcistan vatandaşları için Türkiye vizesi almak mecburi değildir. Gürcistan vatandaşlarının tabi olduğu vize uygulamaları gereği vize almadan pasaportla Türkiye’ye giriş yapmaları mümkündür.

Gürcistan vatandaşlarının Türkiye’de kalma süreleri için 180 gün içerisinde 90 gün olarak sınırlandırılmıştır. Bu süreyi aşmak durumunda olanlar zaman aşımından önce ya çıkış yapmalılar ya da ikamet tezkeresi (oturum izni) için başvurmalıdırlar. 90 günü doldurarak ikamet izni almadan çıkış yapanlar tekrar girmek için 90 gün beklemek zorundadır.

Sorularınızı facebook sayfamızı beğenerek mesajlardan özel olarak sorabilirsiniz; https://www.facebook.com/t4danismanlik/

En geç 24 saat içerisinde cevaplamaya çalışıyoruz.


Gürcistan Vatandaşları İçin Çalışma İzni

Tüm yabancı uyruklular gibi Gürcistan vatandaşları da çalışabilmek için Çalışma Bakanlığı’ndan izin almak durumundadır. Gerekli sağlayan bir iş yeri bulunduğu takdirde şirket ve vekaletname ile birlikte çalışma izni başvurusunu T4 Danışmanlık olarak yapmaktayız.

Çalışma İzni Maliyeti; 750 TL (Çeviriler ve bakanlık harcı dahil, ikamet tezkeresi hariç)

Gürcistan Vatandaşları İçin Oturma İzni – İkamet Tezkeresi

180 gün içerisinde 90 günü dolduran Gürcistan vatandaşları Türkiye’de daha uzun süre kalmak için oturma izni almak mecburiyetindedir. Oturma izni maliyeti ise süresine göre aşağıdaki gibidir;

SÜREİkamet Harcıİkamet DefteriVize Harcı
6 Aylık50 USD89 TL458,80 TRY
1 Yıllık80 USD89 TL458,80 TRY
 

Gürcistan Vatandaşlarının Oturma İzni İçin Gerekli Belgeler

Gürcisan vatandaşlarının ikamet tezkeresi için gerekli belgeleri öğrenmek için bize ulaşabilirsiniz. Sigortayı bizden yaptıran müşterilerimize danışmanlık ücretsizdir.

 

Türkiye’de Doğan Çocuklar TC Vatandaşı Olabilir mi?

Türkiye’de doğan çocukların TC Vatandaşı olup olamayacakları anne veya babasının durumuna bağlıdır. Türkiye’de doğan çocuğun TC vatandaşı olabilmesi için anne veya babadan herhangi birisinin TC vatandaşı olması gerekmektedir. TC vatandaşlığı doğum esasına göre değil soy esasına göre kazanılır.

Yani hem annesi hem babası yabancı olan çocuğun Türkiye’de doğması ona TC vatandaşlığı kazandırmaz.

Aile Bağına Göre Vatandaşlık

Aile ile kazanılan vatandaşlık, çocuğun doğumu anında soy bağı ile bağlı bulunduğu Türk vatandaşı anne veya babanın vatandaşlığını kazanmasını ifade eder. Yani anne veya baba TC vatandaşı ise TC vatandaşı olabilir.

Türk vatandaşlığı
Ailebağı ile Türk vatandaşlığının kazanılmasında; anne veya babadan yalnız birinin, doğum anında Türk vatandaşı olması yeterli olup diğerinin yabancı bir devlet vatandaşı olması Türk vatandaşlığının kazanılmasında herhangi bir sorun teşkil etmeyecektir.

Yurtdışında Doğan ve 18 Yaşını Tamamlayan Çocuklar İçin Vatandaşlık

Yurtdışında doğmuş ve 18 yaşını doldurmuş ama doğumu Türk makamlarına bildirilmemiş olanlar için aile kütüğüne kayıt ve vatandaşlık hakkı kazanmaları için başvuru yapmaları gerekir. 5901 sayılı kanunun 7.maddesine göre;

  1. Türkiye içinde veya Türkiye dışında TC vatandaşı anne ve babadan aile birliği içinde doğan (yani arada resmi nikahın olduğu durumlarda) çocuk TC vatandaşıdır
  2. Anne Türk vatandaşı ama baba yabancı ve arada resmi nikah yok olsa bile doğan çocuk Türk vatandaşıdır
  3. Baba Türk vatandaşı ama anne yabancı ve arada resmi nikah yok ise soy bağı kurulması durumunda (babalık davası veya tanıma) çocuk Türk vatandaşlığı kazanabilir.

Rus Vatandaşları Türkiye’de Ne Kadar Kalabilir?

Rus vatandaşları Türkiye’de 180 gün içerisinde toplam 90 günü geçmemek kaydıyla 60 gün kalabilir. Yani vizesiz Türkiye’ye giren bir Rus vatandaşı 60 gün çıkış yapmadan ve ikamet izni almadan kalabilir. Bu süre dolmadan tekrar çıkış giriş yapmalı veya ikamet izni almalıdır.

Sorularınızı facebook sayfamızı beğenerek mesajlardan özel olarak sorabilirsiniz; https://www.facebook.com/t4danismanlik/

En geç 24 saat içerisinde cevaplamaya çalışıyoruz.


Toplamda 90 günü tamamlayan Rus Vatandaşları ikamet izni almadıkları taktirde çıkış yapıp 90 gün giriş yapmadan beklemek zorundadır.

Rus Vatandaşlarının Oturum İzni (İkamet Tezkeresi) Ne Kadar?

Rus Vatandaşları oturum izni başvurusu sırasında ödemesi gereken tutarlar aşağıdaki gibidir; Rus vatandaşları 310 TL tutarındaki tek vize giriş harcından muaftır.

GÜNCELLEME

11 Nisan 2014 tarihinde çıkan yasa ile birlikte yabancılara Genel Sağlık Sigortası zorunluluğu getirilmiştir. Sigorta konusunda bilgi almak için firmamızın 0242 2370407numaralı telefonunu arayabilirsiniz.

 İkamet Harcıİkamet Defteri
3 Aylık10 USD89 TL
6 Aylık14,50 USD89 TL
1 Yıllık23,5 USD89 TL

 

Rus Vatandaşlarının Turistik Oturum İzni İçin Gerekli Belgeler

Rus vatandaşlarının ikamet tezkeresi için gerekli belgeleri öğrenmek için bize ulaşabilirsiniz. Sigortayı bizden yaptıran müşterilerimize danışmanlık ücretsizdir.

Suriyeliler İçin İkamet Tezkeresi

Suriyeliler için ikamet tezkeresi Antalya Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi tarafından verilmekte olup 1 yıla kadar alınabilir. Suriye uyrukluların ikamet tezkeresi almak için pasaport ile giriş yapmış olmaları gerekmektedir. Kimlik ile giriş yapan Suriyeliler için ikamet tezkeresi düzenlenememektedir.

Suriye uyrukluların oturma izni başvurusu için form ve dilekçe doldurulmalı ve vergi numarası temin edilmelidir.

Suriyeliler için 1 yıllık ikamet tezkeresi başvurusu sırasında gereken evraklar;

  • Pasaport
  • 4 Fotoğraf
  • Başvuru Formu
  • Dilekçe
  • Vergi Numarası

T4 Danışmanlık olarak formlarınızı, dilekçelerinizi dolduruyor, sizin için vergi numaranızı alıyor ve dosyanızı hazırlıyoruz. Ayrıca sizi yabancılar şubeye götürerek rehberlik hizmeti veriyoruz. Tüm bu hizmetler için danışmanlık ücretimiz 350 TL.

Ayrıca maliye veznesine vize harcı ve yabancılar şubeye defter parası ödenecektir

 

Yabancı Ev Yardımcısı Çalıştırma Koşulları

Yabancı ev yardımcısı çalıştırma koşulları değiştirildi. Eskiden en kolay alınabilen çalışma izni olması ve aylık ücret olarak sadece bir asgari ücret gösterilmesinin yeterli olması sebebiyle çok fazla tercih edilen ev yardımcısı çalışma izninin başvuru koşulları değiştirildi.

Süregelen suistimaller sonucunda Çalışma Bakanlığı Yabancıların Çalışma İzinleri Daire Başkanlığı yabancı ev hizmetlisi çalışma izni başvurularının şartlarına ek maddeler koyarak alınmasını zorlaştırdı. Yeni duyuya göre

  • Yaşlı veya hasta ile küçük çocuğu bulunmayan evlerde yabancı ev yardımcısı için çalışma izni verilmeyecek.
  • Bakım gereken bir hastalık var ise doktor rapor talep edilecek.
  • Ciddi bakım gerektiren bir durum yok ise erkek yabancı uyruklulara ev hizmetlisi çalışma izni verilmeyecek.
  • Çalışma izni süre uzatımı için başvuru yapıldığında bir önceki dönemin SGK primleri kontrol edilecek, eksik yatırılan prim varsa süre uzatılmayacak ve işverene sigortasız işçi çalıştırdığı için cezai işlem uygulanacak.

Detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

T4 Özel Eğitim ve Yönetim Danışmanlık Ltd.Şti

Tel: 0242 237 0407
E-mail: info@t4danismanlik.com

Yeşil Pasaporta Vize İstemeyen Ülkeler

Yeşil pasaport bazı Türk vatandaşlarına vize kolaylığı sağlamaktadır. Hususi pasaport sahiplerine göre daha fazla ülkeye vizesiz giriş çıkış yapabilmektedirler. İşte yeşil pasaporta vize istemeyen ülkeler listesi;

  • Almanya
  • Avusturya
  • Azerbaycan
  • Bahreyn
  • Bangladeş
  • Belçika
  • Beyaz Rusya
  • Birleşik Arap Emirlikleri
  • Bulgaristan
  • Bosna Hersek
  • Brezilya
  • Cezayir
  • Çek Cumhuriyeti
  • Çin Halk Cumhuriyeti
  • Danimarka
  • Fas
  • Filipinler
  • Finlandiya
  • Fransa
  • Guatemala
  • Güney Kore
  • Gürcistan
  • Hırvatistan
  • Hollanda
  • Honduras
  • İspanya
  • İsrail
  • İsveç
  • İsviçre
  • İtalya
  • İzlanda
  • Japonya

  • Küba
  • Kuveyt
  • Laos
  • Libya
  • Litvanya
  • Lüksemburg
  • Lübnan
  • Macaristan
  • Makedonya
  • Maldivler
  • Malezya
  • Singapur
  • Mısır
  • Moğolistan
  • Nikaragua
  • Norveç
  • Pakistan
  • Peru
  • Polonya
  • Portekiz
  • Romanya
  • Slovakya
  • Sırbistan
  • Sri Lanka
  • Suriye
  • Tayland
  • Tunus
  • Ukranya
  • Ürdün
  • Venezuella
  • Yemen
  • Yunanistan


NOT; Yayınlanan liste bilgi amaçlıdır, hatalı veya eksik bilgiden T4 Danışmanlık sorumlu değildir. Resmi bilgilere T.C. Dışişleri Bakanlığı‘nın sayfasından ulaşabilirsiniz.

 

Yeşil Pasaporta Vize İsteyen Ülkeler

Yeşil pasaporta sahil olmak bir çok ülkeye giriş için büyük bir avantaj sağlamaktadır. Fakat yine de yeşil pasaporta, hatta ve hatta diplomatik pasaporta bile vize uygulayan ülkeler bulunmaktadır. Aşağıdaki yeşil pasaporta vize isteyen ülkeler listesini görebilir ve seyahatinizi ona göre planlayabilirsiniz.

  • A.B.D
  • Afganistan
  • Avusturalya
  • Botswana
  • Burma
  • Çad
  • Dominik Cumhuriyeti
  • Ekvator Ginesi
  • El Salvador
  • Ermenistan
  • Etiyopya
  • Fildişi Sahilleri
  • Gabon
  • Gana
  • Gine
  • Gine Bissau
  • Haiti
  • Hindistan
  • İngiltere

  • Irak
  • İrlanda
  • Kamboçya
  • Kamuren
  • Kanada
  • Kongo
  • Kuze Kore
  • Meksika
  • Nijerya
  • Orta Afrika Cumhuriyeti
  • Özbekistan
  • Somali
  • Sudan
  • Suudi Arabistan
  • Tayvan
  • Türkmenistan
  • Vietnam
  • Zaire(Demokratik Kongo)



NOT; Yayınlanan liste bilgi amaçlıdır, hatalı veya eksik bilgiden T4 Danışmanlık sorumlu değildir. Resmi bilgilere T.C. Dışişleri Bakanlığı‘nın sayfasından ulaşabilirsiniz.

 

8 Sayfa 5 «...34567...»