Blog Sayfa 4

Aile İkamet İzni Nasıl Alınır?

Aile ikamet izni nasıl alınır? Aile ikamet iznini kimler alabilir? Aile ikamet izni için gerekli belgeler nelerdir? Aile ikamet izin başvurusu neden red edilir? Tüm sorularınız cevabını aşağıda bulabilirsiniz.

Çalışma İzninin Devri İçin Muvafakatname

Çalışma izninin devri için öncelikle yabancının güncel olarak çalıştığı firmanın muvafakatnamesi gereklidir. Eğer yabancının hali hazırda çalıştığı iş veren izin vermesi yani rızasının olmadığı durumlarda çalışma iznini transferi mümkün değildir.

KEP Yerine Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi Geldi

Şubat 2018 tarihinde Yabancı Çalışma İzinleri için zorunlu hale getirilen E-imza ve KEP ile başvuru yapılması uygulamasında KEP zorunlu olmaktan çıkarıldı. KEP yerine PTT tarafından temin edilecek Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS) ya da diğer adıyla E-Tebligat Sistemi yürürlüğe girdi.

Yabancı Yardımcı Çalıştırma Koşulları

Yabancı yardımcı olarak ev hizmetleri sektöründe çalışan yabancı uyrukluların çalışma ve çalıştırma koşullarında bazı değişiklikler söz konusu oldu. Daha önce hizmetci, temizlikçi, çocuk bakıcısı, hasta bakıcı, yaşlı bakım elemanı olarak alınabilen yabancı yardımcı izinlerinin bazılarında kısıtlamaya gidildi.

Uluslararası Koruma Çalışma İzni

Uluslararası koruma altında bulunan yabancılar Türkiye’de çalışma izni başvurusu yapabilirler. Ön koşul yabancının koruma altında en az 6 aylık süreyi tamamlamış olmasıdır. Koruma sahibi yabancıların çalışma izinlerinde de yetkili makam diğer yabancılarda olduğu gibi TC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü'dür.

Otel Personeli İçin Yabancı Çalışma İzni Nasıl Alınır

Otel personelleri için yabancı çalışma izni zorunludur. Yabancı uyrukluların otel bünyesinde herhangi bir görevde izin almadan çalışması mümkün değildir. Otel içerisinde guest relation, resepsiyon, kat görevlisi dahil içeride satış yapılan spa, market, kuaför ve hediyelik eşya mağazaları da dahil olmak üzere çalışma iznine tabidir.