Blog Sayfa 5

Ukrayna Vatandaşları

Ukrayna vatandaşları Türkiye’de özellikle Antalya’da yaz döneminde önemli bir sayıya ulaşıyor ve turizm sektöründe önemli bir iş gücü oluşturuyor. Fakat en büyük problem büyük bir kısmının çalışma izni olmadan sadece ikamet izniyle kaçak olarak çalıştırılmasıdır.

Seyahat Sağlık Sigortası

Seyahat Sağlık Sigortası yurtdışı seyahatleri öncesi vize başvurularında zorunludur. Gerek Schengen Ülkeleri, gerek Schengen harici Avrupa ülkeleri ile ABD vize başvurularından dosyaya seyahat sağlık sigortası mutlaka konulmalıdır.

Yurtdışı Seyahat Sağlık Sigortası’nın kapsamı minimun 30,000 euro olmaldır ve seyahat planından 1 gün önce başlamalı ve 1 gün sonra sona ermelidir.

Nurer Sigorta tarafından temin edilen seyahat sağlık sigortası ayrıca aşağıdaki hizmetleri de kapsamaktadır;

Sanal Ofis Üzerinden Yabancı Şirket Kuruluşu

Sanal ofis üzerinde yabancı ortaklı şirket kurmak ve yabancı çalışma izni almak mümkün mü?

Sanal ofis hizmeti tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de giderek yaygınlaşmakta. Özellikle home office veya freelance çalışanlar için yasal vergi mükellefi olabilmek adına oldukça faydalı bir uygulama. Hem işinizi her zamanki konforunuzda devam ettiriyorsunuz hem de kurumsal bir kimliğe kavuşuyorsunuz.

Moldova Vatandaşları

Moldova vatandaşları için oturma izni – ikamet tezkeresi ve yabancı çalışma izni konusunda firmamızdan her türlü desteği alabilirsiniz. Bu yazımızda Moldova vatandaşlarının Türkiye’de kalma sürelerinden oturma izni alınması sırasında doğabilecek masraflar, çalışma izni maliyetleri ve ceza hesaplamaları gibi konularda sizlere yardımcı olmaya çalıştık.

Antalya Göç İdaresi Online Randevu

Antalya göç idaresi e-ikamet sistemi üzerinde online randevu ile başvuruları almaktadır. Randevu alınmadan yapılacan şahsi müracaatlar kabul edilmemektedir. Bu yüzden Göç İdaresine gitmeden önce mutlaka sistem üzerinden Antalya için online randevu alınmalıdır.

Yabancı Çalışma İzni İçin E-İmza Zorunlu mu?

Yabancı çalışma izni başvurusu yapmak için KEP yani kayıtlı elektronik posta ve E-imza zorunlu mu? 26 Şubat 2018 itibariyle evet, artık zorunlu.

GÜNCELLEME: 01/01/2019 tarihinden itibaren KEP zorunluluğu kaldırılmıştır. Sadece E-imza yeterli olacaktır. KEP yerine UETS yani Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi kullanılacaktır ama şu an için sistem hazır olmadığından herhangi bir zorunluluk yoktur.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan duyuru ile birlikte artık çalışma izni başvuruları e-devlet şifresi ile yapılamayacak. Bundan böyle artık başvuru yapanın ve vekilinin e-imza sahibi olması gerekmektedir.