Blog Sayfa 8

İran Vatandaşları Oturma Ve Çalışma İzinleri

İran vatandaşları ve İran uyruklular alternatif yaşam merkezi olarak en çok Türkiye’yi tercih ediyor. Türkiye’de ikamet edenler ağırlıklı olarak mülk edinerek oturma izni alırken, bir kısmı da kiracı olarak ikamet ediyor.

Yabancıların SGK Primleri

Yabancı çalışma izni sonrası hatalı ücret üzerinden SGK girişleri firmaların en çok hata yaptığı durumların başında gelir. Ülkemizde çok yaygın olarak yapılan maaş ne olursa olsun yasal maaşı asgari ücret üzerinden göstererek SGK primlerinden tasarruf etme anlayışı bu konunun temel nedenidir.

Türk Vatandaşı İle Evlilik Yapacak Yabancılar İçin Gerekli Belgeler

Türk vatandaşı ile Türkiye’de evlenecek olan yabancıların kendi ülkesinden veya konsolosluklarından alması gereken evrakları temin etmeden resmi nikah işlemlerinin tamamlanması mümkün değildir.

Rus Vatandaşları Türkiye’de Ne Kadar Kalabilir?

Rus vatandaşları Türkiye’de 180 gün içerisinde toplam 90 günü geçmemek kaydıyla 60 gün kalabilir. Yani vizesiz Türkiye’ye giren bir Rus vatandaşı 60 gün çıkış yapmadan ve ikamet izni almadan kalabilir. Bu süre dolmadan tekrar çıkış giriş yapmalı veya ikamet izni almalıdır.

Azerbaycan Vatandaşları Oturma ve Çalışma İzinleri

Azerbaycan vatandaşları ve azerbaycan uyruklular Türkiye’ye yerleşmek amacı ile gelen yabancıların en başında geliyor. Gerek kültürümüzdeki ortaklıklar, gerekse dil açısından çok fazla zorlanmayacak olmaları Türkiye’yi seçmelerindeki en büyük etken.Türkiye’de ikamet edenler genel olarak kiracı veya misafir olarak oturma izni almakta, bir kısmı ise burada mülk edinmekte.

Suriyeli Çalışma İzni Nasıl Alınır?

Suriyeli çalışma izni başvuruları nasıl ve nereye yapılır? Suriyeler kayıtlı oldukları ilden farklı bir şehirde başvuru yapabilir mi? Suriye uyruklu yabancılar Türkiye’de büyük çoğunlukla geçici koruma kapsamında bulunur. Geçici koruma kayıtları ise Türkiye’de sadece belli illerde yapılmıştır.

2021 yılı sonu itibariyle Suriyeli çalışma izni sadece kayıtlı oldukları illerde verilmektedir. Suriye uyruklular için herhangi bir izin değerlendirme kriterine takılmadan başvuru yapılabilir.